ΥΓΕΙΑ

Από Ρουμανία και Βουλγαρία τα περισσότερα εισαγόμενα κρούσματα στην Ελλάδα και με «κλειστά» τα σύνορα της ΑΜ-Θ

Από την Ρουμανία και την Βουλγαρία προέρχονται στην Ελλάδα τα περισσότερα εισαγόμενα κρούσματα κορωνοϊού σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που εξέδωσε η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας στο πλαίσιο της εβδομαδιαίας ενημέρωσης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία τα περισσότερα εισαγόμενα κρούσματα καταγράφονται από τις εξής πέντε χώρες: Ρουμανία, Βουλγαρία, Σερβία, Αλβανία και Σουηδία.

Συγκεκριμένα από το άνοιγμα των συνόρων μέχρι και σήμερα έχουν καταγραφεί στην Ελλάδα: 88 κρούσματα από τη Ρουμανία, 86 από τη Βουλγαρία, 80 από τη Σερβία, 63 από την Αλβανία και 29 από τη Σουηδία. Και να σημειωθεί ότι τα σύνορα στους μεθοριακούς και τελωνειακούς σταθμούς της ΑΜΘ ήταν «κλειστά» για μεγάλο χρονικό διάστημα…!

Όσον αφορά τον οδικό τουρισμό, ο οποίος στη συντριπτική πλειοψηφία φέρνει ξένους τουρίστες στον Έβρο και γενικότερα την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, τα 53 εισαγόμενα κρούσματα εντοπίστηκαν στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ, προφανώς όσο λειτουργούσαν τα μεθοριακά σημεία εισόδου και τα 143 στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, όπου υπάρχει και το Τελωνείο Προμαχώνα που είναι και η πύλη εισόδου για Ρουμάνους και Βούλγαρους τουρίστες.

Συνολικά από τη 1η Ιουλίου μέχρι και τις 16 Αυγούστου ο αριθμός των εισερχομένων ατόμων στη χώρα ανέρχεται σε 2.592.853.

Από αυτούς οι 2.068.408 εισήλθαν από τα αεροδρόμια, οι 140.051 από λιμάνια και οι 384.394 από τα χερσαία σύνορα.

Το ίδιο διάστημα, δηλαδή από 1η Ιουλίου μέχρι και 16 Αυγούστου, έχουν διενεργηθεί συνολικά 319.379 τεστ COVID-19.

Χαρακτηριστικός είναι τα στατιστικά στοιχεία που εξέδωσε η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας

 

 

Θρακική Αγορά

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος