ΕΛΛΑΔΑ

Από την Αλεξανδρούπολη σε όλη την Ελλάδα το τραγούδι ενημέρωσης των μαθητών για τον κορωνοϊό

Από την Αλεξανδρούπολη σε όλη την Ελλάδα ταξιδεύει το τραγούδι «Για να μείνεις ασφαλής» της Phaeton Band Junior του Ωδείου Φαέθων Αλεξανδρούπολης.

Το τραγούδι «Για να μείνεις ασφαλής» δημοσιεύτηκε στην Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Το τραγούδι ενορχήστρωσε και εκτέλεσε η Phaeton Band Junior του Ωδείου “Φαέθων” Αλεξανδρούπολης στο πλαίσιο της συνεργασίας του Ωδείου με το Τμήμα Ιατρικής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.

Το τραγούδι, που αποτελεί μέρος του βιβλίου «Ανακαλύπτοντας τα κύτταρά μας», εμπνεύστηκε η καθηγήτρια Ιστολογίας – Εμβρυολογίας του Δ.Π.Θ. κα Μαρία Λαμπροπούλου, η οποία εκπόνησε το project, που αποτελεί ένα εργαλείο στα χέρια των εκπαιδευτικών για την ενημέρωση όλων των παιδιών για τα μέτρα πρόληψης του κορωνοϊού ενόψει της επιστροφής τους στα σχολεία.

Το Ωδείο “Φαέθων” ανέλαβε να υλοποιήσει το εγχείρημα των δημιουργών ενορχηστρώνοντας το κομμάτι. Μαθητές από τις τάξεις της φωνητικής, του πιάνου, του βιολιού, του βιολοντσέλου, της κιθάρας και των κρουστών (drums) συμμετείχαν στις πρόβες, ηχογράφησαν σε studio και γύρισαν το video clip.

Το Ωδείο “Φαέθων” ευχαριστεί θερμά για την άψογη συνεργασία την κα Μαρία Λαμπροπούλου που εμπνευστηκε το εγχείρημα και έγραψε τους στίχους του κομματιού, τον Μιχάλη Τσιερκέζο, φοιτητή Ιατρικής, ο οποίος έγραψε τη μουσική του κομματιού, το τμήμα Δ.Π.Θ. και τους εξαιρετικούς, ηχολήπτη κ. Βαγγέλη Γεωργαντζή και σκηνοθέτη του video clip κ. Βασίλη Καραφυλλίδη.

Ευχαριστεί επίσης τους καθηγητές που εργάστηκαν για τον συντονισμό, (αλφαβητικά) κα Χαρά Αγγελίδη, κα Στέλλα Αδαμίδου, κα Ηλέκτρα Εφρεμίδου, κο Τάσο Λύρατζη και κο Δημήτρη Ψαλτόπουλο. Την τελική επιμέλεια είχε ο διευθυντής κος Θανάσης Τρικούπης.

Τέλος, ευχαριστεί θερμά τους γονείς των συντελεστών για την εμπιστοσύνη και την προθυμία τους να συνδράμουν στην προσπάθεια.

Καλοτάξιδο λοιπόν το τραγούδι και τη φετινή σχολική χρονιά “Πλένουμε χέρια με ρυθμό” παρέα με την Phaeton Band Junior! Καλή σχολική χρονιά με υγεία, ασφάλεια και δημιουργικότητα σε όλους τους μαθητές!

Δείτε το βίντεο:


Μουσική: Μιχαήλ Τσιερκέζος
Μουσική επιμέλεια: Θανάσης Τρικούπης
Νοηματική: Γιώτα Τσέλιου,
Ηχοληψία – mastering: Βαγγέλης Γεωργαντζής
Διεύθυνση φωτογραφίας – μοντάζ: Βασίλης Καραφυλλίδης.

Alexandroupoliby Alexandroupoli Online

Θρακική Αγορά

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος