ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απόλυτη επιτυχία και οι φετινές παραδοσιακές εκδηλώσεις πάλης στο “Χίλια”

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν και φέτος οι παραδοσιακές εκδηλώσεις πάλης στο ύψωμα “Χίλια” του ορεινού όγκου Σουφλίου.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν Παρασκευή 30 Ιουλίου από το χωριό Γονικό όπου και μένει ο Αγάς των φετινών εκδηλώσεως, οι οποίες διοργανώθηκαν από τον Σύλλογο Seyyid Ali Sultan Dergâhı-Tekkesi (Ο Τεκές του Σεγίντ Αλή Σουλτάν) και ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 1 Αυγούστου στο ύψωμα “Χίλια” με τους αγώνες πάλης.

Ως γνωστόν, δεκαετίες τώρα διοργανώνονται στο συγκεκριμένο σημείο κάθε καλοκαίρι τέτοια εποχή και αποτελούν πόλη έλξης για όλη την Θράκη. Μάλιστα οι παλαιστές που συμμετείχαν εκτός από την περιοχή ήταν από περιοχές της Θράκης και νομούς της Μακεδονίας, αλλά και το εξωτερικό, όπως Σκόπια, Βουλγαρία.

Τις εκδηλώσεις τίμησε με την παρουσία του τόσο το Σάββατο όσο και την Κυριακή ο δήμαρχος Σουφλίου Παναγιώτης Καλακίκος, την πρώτη ημέρα συνοδευόμενος από τους Αντιδημάρχους Ορφέα Γιουσούφ Κοτσά, Τυχερού Γιώργο Δουκαλέτση, τον Πρόεδρο του δημοτικού Συμβουλίου Μιχάλη Πιτιακούδη, τον Πρόεδρο του ΚΕ.ΚΟ.Π.Α.Π. Δήμου Σουφλίου Θωμά Παπατσιλέκα και άλλους συνεργάτες του. Μάλιστα τον υποδέχθηκαν με το τραγούδι “Μακεδονία Ξακουστή” να παίζει όπως για όλους τους επίσημους, από τους ζουρνάδες και τα νταούλια.

Τους αγώνες πάλης παρακολούθησαν και τίμησαν με την παρουσία τους τις πετυχημένες εκδηλώσεις των συντοπιτών μας μουσουλμάνων ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, που βρέθηκε στο “Χίλια” το Σάββατο.

Το παρόν έδωσαν επίσης οι βουλευτές Έβρου Τάσος Δημοσχάκης και Σταύεος Κελέτσης, Σάββατο ο πρώτος και Κυριακή ο δεύτερος, ενώ παρά τα μέτρα αποφυγής διάδοσης του κορονοϊού που απέτρεψαν κάποιους να παραστούν, πάρα πολύς κόσμος από την περιοχή, όλο τον Έβρο και την Θράκη, άνθρωποι κάθε ηλικίας, βρέθηκαν στο “Χίλια” και παρακολούθησαν τους παλαιστές.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρα στον Σύλλογο Seyyid Ali Sultan Dergâhı-Tekkesi (Ο Τεκές του Σεγίντ Αλή Σουλτάν) που ανέλαβε και διοργάνωσε άλλη μια χρονιά με πολύ μεγάλη επιτυχία από κάθε άποψη, τις παραδοσιακές γιορτές πάλης στο “Χίλια”, δίνοντας σε αυτές το πραγματικό τους νόημα. Κι επίσης στον Αγά που ανέλαβε την ευθύνη να συντονίσει την διεξαγωγή τους.

Πηγή : Evros-News

 

Θρακική Αγορά

LABON Boutique

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος