ΥΓΕΙΑ

Αρνητική πρωτιά για την Ξάνθη στην ΑΜΘ με 366 κρούσματα

Την αρνητική πρωτιά σε κρούσματα κορονοϊού σε όλη την Περιφέρεια ΑΜΘ διατηρεί η ΠΕ Ξάνθης, από την έναρξη της πανδημίας μέχρι και σήμερα.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του ΕΟΔΥ, που συγκεντρώνει το iMedD Lab, στην Ξάνθη έχουν εντοπιστεί συνολικά 366 κρούσματα κορονοϊού όλους αυτούς τους μήνες που έχει ξεσπάσει η πανδημία και έχουν σημειωθεί 13 θάνατοι που σχετίζονται με τη νέα νόσο.

Άξιο αναφοράς το γεγονός πως η ΠΕ Ξάνθης καταγράφει διπλάσια κρούσματα από τον Έβρο, που βρίσκεται στη δεύτερη θέση στην Περιφέρεια ΑΜΘ με 154 κρούσματα και 16 καταγεγραμμένους θανάτους.

Ακολουθεί η Καβάλα με 133 κρούσματα και 3 θανάτους αλλά και η Ροδόπη με 61 καταγεγραμμένα κρούσματα και 2 θάνατοι. Τα λιγότερα κρούσματα στην Περιφέρεια ΑΜΘ έχουν σημειωθεί στη Δράμα που αριθμεί 57 κρούσματα και 1 θάνατο από την έναρξη της πανδημίας.

Αθωράκιστη η Ξάνθη

Κάνοντας μια σύντομη αναδρομή στην πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στην Ξάνθη προκύπτει το συμπέρασμα πως η περιοχή βρέθηκε αθωράκιστη απέναντι στον νέο ιό, με αποτέλεσμα η εξάπλωσή του, τους πρώτους μήνες, να είναι ραγδαία.

Υπενθυμίζεται ότι τους πρώτους μήνες της πανδημίας, είχαν καταγραφεί δεκάδες κρούσματα (κυρίως στην ορεινή ζώνη) τα οποία σχετίστηκαν με λάθους χειρισμούς στη διαχείριση των πολιτών που επέστρεφαν από τις χώρες του εξωτερικού, ελλιπή ενημέρωση αλλά και αποτελεσματική επιτήρηση της εφαρμογής των προβλεπόμενων μέτρων.

Απορίας άξιο το γεγονός ότι παρά την έξαρση της νόσου αλλά και τις διαρκείς οχλήσεις των ΜΜΕ της Περιφέρειας ΑΜΘ, μέχρι και σήμερα η επίσημη ενημέρωση για την εξάπλωση του κορονοϊού στην περιοχή παραμένει ελλιπής και περιορίζεται μόνο σε κεντρικό επίπεδο από την πλευρά του ΕΟΔΥ με την παροχή κυρίως στατιστικών δεδομένων.

Το τελευταίο διάστημα και ήδη από τα μέσα του καλοκαιριού ο κορονοϊός φάνηκε να εγκαταλείπει – τουλάχιστον προσωρινά – την Ξάνθη, καθώς πλέον καταγράφονται ελάχιστα έως μηδενικά κρούσματα, αν και η περιοχή ανήκει στο επίπεδο 2 (επιτήρησης) για την εφαρμογή των νέων μέτρων.

Xanthinea/G. Mavridis

Θρακική Αγορά

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος