ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άρθρο-παρέμβαση του Π. Χαλβατζή: “Να σταματήσει το θέατρο του παραλόγου γύρω από την κυνηγετική δραστηριότητα”

Με άρθρο-παρέμβαση εκ μέρους του Δ.Σ. του Κυνηγετικού Συλλόγου Κομοτηνής, ο πρόεδρός του Παναγιώτης Χαλβατζής, στηλιτεύει την απόφαση της κυβέρνησης να απαγορεύσει την θήρα στο πλαίσιο των μέτρων περιορισμού της διασποράς του covid-19, αλλά ταυτόχρονα παρατηρεί με αυστηρότητα την αντιμετώπιση του θέματος τόσο από μεμονωμένους κυνηγούς όσο και από κυνηγετικές οργανώσεις, ενώ καυτηριάζει ως κινήσεις λαϊκισμού, ενέργειες πολιτικών προσώπων.
Συγκεκριμένα, ο κ. Χαλβατζής στην παρέμβασή του αναφέρει:
“Η κυβέρνηση με μια άδικη απόφαση ανέστειλε την κυνηγετική δραστηριότητα, απαγορεύοντας την μετακίνηση για κυνήγι και ψάρεμα, καταπατώντας κάθε έννοια της ισότητας, διαχωρίζοντας τις συγκεκριμένες δραστηριότητες από τις άλλες δραστηριότητες της υπαίθρου (ορειβασία, ποδηλασία, μότο κρος, κ.λπ.).
Εύλογα η κυνηγετική οικογένεια ένιωσε αδικημένη και περιθωριοποιημένη από την απόφαση αυτή της κυβέρνησης.
Ακολούθησε η αντίδραση των θεσμοθετημένων οργάνων των κυνηγών (Συνομοσπονδία, Ομοσπονδίες, Κυνηγετικοί Σύλλογοι) προς την κυβέρνηση, η οποία επέδειξε μια ύποπτη εμμονή στην αρχική της απόφαση απορρίπτοντας τις τεκμηριωμένες νομικά και ηθικά απόψεις των οργάνων μας.
Οι κυνηγοί, εκτός κάποιων μεμονωμένων περιπτώσεων, τήρησαν την απαγόρευση και ανέστειλαν την αγαπημένη τους δραστηριότητα.
Έκτοτε έχουν συμβεί διάφορα:
  • Μια μερίδα κυνηγών, κυρίως μέσω των social media, ασχημονούν εναντίον της κυβέρνησης και των κυνηγετικών οργανώσεων.
  • Οι γνωστοί-άγνωστοι, οργανωτές και μέλη των μη συνεργαζόμενων συλλόγων, βάλλουν κατά των αναγνωρισμένων και συνεργαζόμενων με το κράτος οργανώσεων, λες κι αυτές είναι υπεύθυνες για την πανδημία.
  • Οι κυνηγετικές οργανώσεις με έναν άναρχο και πρόχειρο πολλές φορές τρόπο επιδόθηκαν σε μια εκστρατεία ενημέρωσης και πίεσης κυβερνητικών παραγόντων, βουλευτών, κ.λπ., και με διάφορες κινήσεις εντυπωσιασμού το μόνο που προκαλούν είναι την αναστάτωση του κυνηγετικού κόσμου.
  • Τις τελευταίες ημέρες μάλιστα, κάποιες οργανώσεις ανακοίνωσαν, εν είδη εκβιασμού, την αναστολή της συμμετοχής τους σε δράσεις της πολιτείας (συνεργεία δίωξης αγριόχοιρων, πρόγραμμα επιτήρησης λύσσας, πολιτική προστασία, κ.λπ.).
  • Τέλος, αρκετοί πολιτικοί επιδίδονται σε κινήσεις λαϊκισμού και εντυπωσιασμού γνωρίζοντας εκ των προτέρων την αναποτελεσματικότητα των παρεμβάσεων τους.
Την ίδια στιγμή έχουμε γύρω στους εκατό νεκρούς την ημέρα, τις ΜΕΘ των νοσοκομείων γεμάτες, και την πανδημία να είναι παρούσα παντού με ανυπολόγιστες συνέπειες στην οικονομία και την κοινωνία!
Οι κυνηγοί, ως ζωντανό κομμάτι της κοινωνίας, βιώνουμε όλα αυτά που συμβαίνουν.
Η μικρή αυτή παρέμβαση έχει ως στόχο να συμβάλει, όσον είναι δυνατόν, ώστε επιτέλους να σταματήσει το θέατρο του παραλόγου που εκτυλίσσεται γύρω από την κυνηγετική δραστηριότητα!
Καλούμε:
  • Την κυβέρνηση, να αναιρέσει τον άδικο αποκλεισμό των κυνηγών από την κυνηγετική δραστηριότητα, και να μας αντιμετωπίσει ισότιμα, χωρίς αρνητικές διακρίσεις εις βάρος μας, και με συγκεκριμένα μέτρα να επιτρέψει την κίνηση μας στην ύπαιθρο.
  • Τους κυνηγούς, να κλείσουν τ᾽ αυτιά τους στις σειρήνες που μας καλούν να απομακρυνθούμε από τις αναγνωρισμένες οργανώσεις, και παράλληλα να σταματήσουν την αθλιότητα με την κακή χρήση των social media.
  • Τις κυνηγετικές οργανώσεις, να αντιληφθούμε τον πραγματικό μας ρόλο και να λειτουργήσουμε με βάση τις νέες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί, και να ανταποκριθούμε στις πραγματικές ανάγκες του κυνηγετικού κόσμου έχοντας πάντα ως στόχο την διατήρηση και ανάπτυξη του θηραματικού πλούτου και την προστασία του περιβάλλοντος, αναδεικνύοντας το έργο μας στην κοινωνία.
Τέλος, απαντώντας σε αυτούς που θεωρούν ότι πρέπει να αντιδράσουμε πιο δυναμικά, απαντούμε ότι ο COVID 19 εκτός από την υγεία μας δοκιμάζει και την σοβαρότητα μας…“.

Θρακική Αγορά

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος