ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗ

Αθ. Τσώνης: «Εργαζόμαστε για τη διάνοιξη και τον χαρακτηρισμό μονοπατιών στην ΑΜ-Θ» (βίντεο)

Στη διάνοιξη και τον χαρακτηρισμό περιπατητικών και ορειβατικών μονοπατιών έχει στρέψει το ενδιαφέρον της το τελευταίο διάστημα η περιφέρεια ΑΜΘ, προσπαθώντας να πετύχει έναν 12μηνο τουρισμό που να μην περιορίζεται στο μότο «ήλιος και θάλασσα».

Τα παραπάνω δήλωσε στο evros24 o Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού της ΑΜΘ,Αθανάσιος Τσώνης. 

«Εμείς έχουμε κάνει την προεργασία, συνεχίζουμε τις επαφές μας, δουλεύουμε πάνω στον άξονα του 12μηνου τουρισμού, δηλαδή πέρα από το ήλιος και θάλασσα πάμε να αναπτύξουμε και άλλες μορφές εναλλακτικού τουρισμού οι οποίες θα φέρουν κόσμο στην περιοχή 12 μήνες το χρόνο» επεσήμανε χαρακτηριστικά.

«Εργαζόμαστε κυρίως στη διάνοιξη και το χαρακτηρισμό των μονοπατιών. Ήδη κάναμε κάποιες επαφές με την Κάλυμνο για να πάρουμε τεχνογνωσία – η Κάλυμνος έχει κάνει αναρριχητικά πεδία και έχει ανοίξει κάποιες διαδρομές. Έτσι θα ενισχύσουμε την πεζοπορία, την ποδηλατοδρομία, κάποιες εναλλακτικές μορφές τουρισμού που θα μπορούν να λειτουργούν σε 12μηνη βάση» εξήγησε στη συνέχεια, αναφέροντας ότι βρίσκονται σε αναζήτηση ενός φορέα που θα αναλάβει τη συντήρηση των μονοπατιών, έτσι ώστε αυτά να παραμένουν ενεργά και να μπορούν να χρησιμοποιούνται συνέχεια.

Θρακική Αγορά

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος