ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αύριο Κυριακή το τελευταίο αντίο στον Τάσο Βαβατσικλή

Στις 11:00 αύριο Κυριακή 31/01 η σωρός του πρώην δημάρχου Κομοτηνής Τάσου Βαβατσικλή θα βρίσκεται στον ναό της Αγίας Βαρβάρας, ενώ στις 12 θα γίνει η κηδεία του.

Ήδη με δηλώσεις τους θεσμικοί αλλά και πρώην σύντροφοι του αείμνηστου Δημάρχου εκφράζουν τη θλίψη και τα συλλυπητήρια τους στην οικογένειά του:

Ο δήμαρχος Μαρωνείας – Σαπών Ντίνος Χαριτόπουλος με ανακοίνωσή του αναφέρει :

“Με αίσθημα βαθύτατης θλίψης πληροφορήθηκα το θάνατο του αγαπητού Τάσου Βαβατσικλή, πρώην Δημάρχου Κομοτηνής.Μιας σπουδαίας προσωπικότητας που υπηρέτησε με συνέπεια την τοπική αυτοδιοίκηση και την κοινωνία.Ενός αγωνιστή της Δημοκρατίας.Στους οικείους του εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια.Ας είναι ελαφρύ το χώμα της γης της Κομοτηνής που θα τον σκεπάσει”.

Η παράταξη Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με επικεφαλής τον Κώστα Κατσιμίγα εκφράζοντας τα συλλυπητήρια της αναφέρει :

“Εκφράζουμε τη βαθειά μας θλίψη για τον αδόκητο θάνατο του πρώην Δημάρχου Κομοτηνής Τάσου Βαβατσικλή. Ο Τάσος Βαβατσικλής υπηρέτησε για πολλές δεκαετίες την πρωτοβάθμια αυτοδιοίκηση και προσέφερε έργο ουσίας στο Δήμο Κομοτηνής, όχι μόνο την τετραετία που διετέλεσε Δήμαρχος (2003-2006) αλλά και από άλλες θέσεις στην συμπολίτευση ή την αντιπολίτευση. Ήταν ηγετική μορφή της δημοκρατικής παράταξης, με βαθειά μόρφωση και ουσία στο έργο του. Ελπίζουμε ότι η Δημοτική αρχή της Κομοτηνής θα τον τιμήσει όπως του αξίζει. Τα συλλυπητήρια της παράταξης μας στη σύζυγό του, το γιό του, τα εγγόνια του και όλους τους οικείους του”.

Ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χρήστος Μέτιος:”Με αισθήματα θλίψης πληροφορήθηκα το θάνατο του πρώην Δημάρχου Κομοτηνής Τάσου Βαβατσικλή, ενός ανθρώπου με μακρά πορεία στην τοπική αυτοδιοίκηση και σημαντική προσφορά στον τόπο και τους πολίτες. Υπήρξαν φορές που αντιπαρατεθήκαμε έντονα στο δημοτικό συμβούλιο Κομοτηνής, είχαμε όμως πάντοτε αισθήματα αμοιβαίας εκτίμησης και σεβασμού. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους του.”

Συλλυπητήρια ανακοίνωση για τον χαμό του πρώην δημάρχου Κομοτηνής Τάσου Βαβατσικλή εξέδωσε η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Θράκης.

Έχει ως εξής:

Ο Πρόεδρος, το ΔΣ και το προσωπικό της ΕΠΣ Θράκης εκφράζουν τη βαθιά θλίψη τους για το θάνατο του Τάσου Βαβατσικλή πρώην δημάρχου Κομοτηνής.
Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του.
Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.
Καλό παράδεισο φίλε Τάσο.

Ο δήμαρχος Μαρωνείας – Σαπών Ντίνος Χαριτόπουλος με ανακοίνωσή του αναφέρει :

“Με αίσθημα βαθύτατης θλίψης πληροφορήθηκα το θάνατο του αγαπητού Τάσου Βαβατσικλή, πρώην Δημάρχου Κομοτηνής.Μιας σπουδαίας προσωπικότητας που υπηρέτησε με συνέπεια την τοπική αυτοδιοίκηση και την κοινωνία.Ενός αγωνιστή της Δημοκρατίας.Στους οικείους του εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια.Ας είναι ελαφρύ το χώμα της γης της Κομοτηνής που θα τον σκεπάσει”.

Με σύντομη μεν, πλην όμως συγκινησιακά φορτισμένη ανάρτηση, αποχαιρέτησε τον εκλιπόντα η διοικήτρια του Νοσοκομείου Κομοτηνής Μάγδα Γιαμουστάρη:

“Φίλε, αγωνιστή Τάσο, ορφάνεψε η γειτονιά, ορφάνεψε και η πόλη μας που τόσο αγαπούσες! Η δύναμή σου και αγωνιστικότητα σου ας μείνει παρακαταθήκη σε όλους μας Καλό ταξίδι στη γειτονιά των αγγέλων ! Μαρία , Χάρη κουράγιο ! Τώρα θα έχετε 2 αγγέλους να σας προστατεύουν …”

Το συλλυπητήριο μήνυμα της περιφερειακής συμβούλου Ροδόπης και πρώην υποψήφιας δημάρχου Κομοτηνής Φελίνας Καζάκου:

Το ήθος των ανθρώπων τους συνοδεύει για πάντα.. Δε θα ξεχάσω ποτέ τον σεβασμό του Τάσου Βαβατσικλή στο πρόσωπο μου, όταν το 2008 μετά από 22 χρόνια, μόλις 35 ετών τότε, ανέλαβα τα καθήκοντα της 2ης γυναίκας Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου. Αν και από διαφορετικές παρατάξεις, ο χειμαρρώδης και έμπειρος τότε Αυτοδιοικητικός, προκαλούσε πάντα σεβασμό. Οι ιδέες του, η εμπειρία του, άφησαν το αποτύπωμα του στην νεότερη γενιά των Αυτοδιοικητικών.  Σας ευχαριστώ Δήμαρχε, καλό παράδεισο.. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Τα συλλυπητήρια της για τον θάνατο του πρώην δημάρχου Κομοτηνής και νυν δημοτικό σύμβουλο, Τάσο Βατσικλή, εξέφρασε η ομάδα μπάσκετ της ΑΕ Κομοτηνής.

Η διοίκηση της ομάδας με ανακοίνωση της ευχήθηκε στους οικείους του για τον χαμό ενός εμβληματικού ανθρώπου της πόλης.

Η ανακοίνωση του συλλόγου:

Η οικογένεια της ΑΕ Κομοτηνής εκφράζει την θλίψη της για τον θάνατο του πρώην Δημάρχου και μέχρι πρότινος Δημοτικού Συμβούλου Κομοτηνής Τάσου Βαβατσικλή, ενός ανθρώπου που αγαπούσε τον αθλητισμό, την ΑΕ Κομοτηνής και ο εγγονός του αποτέλεσε μέλος αυτής στα αναπτυξιακά τμήματα του συλλόγου μας. Ευχόμαστε στους οικείους του να είναι γεροί και να τιμούν τη μνήμη του

Ο Βουλευτής της ΝΔ Ευρυπίδης Στυλιανίδης :”Έφυγε από τη ζωή ο πρώην Δήμαρχος Κομοτηνής Τάσος Βαβατσικλής. Υπήρξε ένας ιδεολόγος αγωνιστής της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που άφησε την σφραγίδα του στην πόλη μας. Εύχομαι συλλυπητήρια στην οικογένεια του. Να είναι αιωνία η μνήμη του.”

O τέως δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος βουλευτής Γιώργος Μανανάς :”KAΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΔΗΜΑΡΧΕ!ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕ ΤΑΣΟ!

Ο τέως Αντιπεριφερειάρχης και Γραμματέας του ΚΙΝΑΛ Ροδόπης Παύλος Δαμιανίδης :

Έφυγε από τη ζωή ένας άνθρωπος που του οφείλω πολλά. Του οφείλουν πολλά και η πόλη και η αυτοδιοίκηση, αλλά και η Δημοκρατική Παράταξη.Έφυγε ο πρώην Δήμαρχος Κομοτηνής Τάσος Βαβατσικλής.Ένας άνθρωπος που με στήριξε, μου έδωσε ευκαιρίες και με εμπιστεύτηκε, όσο ελάχιστοι στη ζωή μου.Η συνεργασία μας, ένα μεγάλο σχολείο και ένα μεγάλο παράδειγμα για μένα, σημάδεψε και καθόρισε την όποια πολιτική μου πορεία.Ο θαυμασμός μου, η εκτίμηση μου και η ευγνωμοσύνη μου θα παραμείνουν αναλλοίωτα, όπως αναλλοίωτη θα παραμείνει για εμένα και η μνήμη του.Καλό ταξίδι κ. Δήμαρχε… Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.”

Η ΟΕΒΕΣ Ροδόπης δια του Προέδρου Ανέστη Βαφειάδη:

”“Ο πρόεδρος το ΔΣ και σύσσωμος ο επαγγελματικός βιοτεχνικός και εμπορικός κόσμος του νομού εκφράζει τη θλίψη του για το θάνατo του πρώην δημάρχου Κομοτηνής Αναστάσιου Βαβατσικλή. Θα τον θυμόμαστε ως ενα συμπαραστάτη μας, συναγωνιστή στο πλευρό της αγοράς, ήταν ένας “πολιτικός” δήμαρχος που ξεπερνούσε αγκυλώσεις προκειμένου να γίνει αρωγός. Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια του …ΝΑ Είναι ελαφρύ το χώμα της Κομοτηνής που θα τον σκεπάσει”.

Ο δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του Τάσου Βαβατσικλή Πέτρος Ζωγράφου :

“Οι συγκυρίες τα έφεραν έτσι, να πορευτούμε μαζί… Ήσουν ανεξάντλητη πηγή γνώσεων. Κάθε μας συζήτηση ήταν και ένα σεμινάριο για την τοπική αυτοδιοίκηση. Η αγάπη σου και η προσφορά σου γι’ αυτόν τον τόπο δεν είχε όριο. Δήμαρχε Τάσο Βαβατσικλή το κενό που προκαλεί ο χαμός σου είναι τεράστιο. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει!”

Η παράταξη “Σύμπραξη για το Δήμο Κομοτηνής και ο επικεφαλής της Αντώνης Γραβάνης :

”Ο Επικεφαλής, οι Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι και τα μέλη της Σύμπραξης Προοπτικής εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του πρώην Δημάρχου Αναστάσιου Βαβατσικλή.  Ο Αναστάσιος Βαβατσικλής ήταν ένας αγωνιστής και μαχητής της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, την οποία υπηρέτησε σχεδόν όλη του τη ζωή και η παρακαταθήκη που αφήνει είναι μεγάλη. Ας είναι ελαφρύ το χώμα της Κομοτηνής που θα τον σκεπάσει.”

Μάλιστα με νεώτερη ανάρτησή του ο επικεφαλής της παράταξης ζητά από το ΔΣ να ονομαστεί η νέα αίθουσα των συνεδριάσεών του με το όνομα του εκλιπόντος:

“Η Κομοτηνή οφείλει να τιμάει τους ανθρώπους της…..Ως ελάχιστο φόρο τιμής στον εκλιπών πρώην Δήμαρχο Κομοτηνής και εν ενεργεία Δημοτικό Σύμβουλο Αναστάσιο Βαβατσικλή και στην προσφορά του στον τόπο μας, η Δημοτική Παράταξη Σύμπραξη Προοπτικής προτείνει να ονομαστεί η νέα αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου «Αναστάσιος Βαβατσικλής».

Θρακική Αγορά

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος