ΕΛΛΑΔΑ

Αυτά είναι τα τρία σενάρια για άρση του lockdown – Οι κρίσιμες ημερομηνίες

Όλα συντείνουν ότι και μετά τις 7 Ιανουαρίου θα παραταθεί το lockdown στη χώρα μας, με τους περισσότερους ειδικούς της επιτροπής των λοιμωξιολόγων να αντιδρούν σε κάθε σκέψη περί ανοίγματος της χώρας αμέσως μετά τις γιορτές.

Άλλωστε θεωρούν βέβαιο ότι τα κρούσματα κορωνοϊού θα αυξηθούν και πάλι λόγω των επαφών που θα υπάρξουν τόσο τα Χριστούγεννα όσο και την Πρωτοχρονιά, παρά την απαγόρευση της κυκλοφορίας και παρά τα αυστηρά μέτρα.

Τα τρία σενάρια
Παρά τις αρκετές εβδομάδες lockdown, η συνταγή του δεν απέφερε τα αναμενόμενα αποτελέσματα προκαλώντας πονοκέφαλο στους ειδικούς και το κυβερνητικό επιτελείο. Μπορεί να καταγράφεται σταδιακή μείωση των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού στις περισσότερες περιοχές της χώρας αλλά η πίεση στα νοσοκομεία και ειδικά στις ΜΕΘ συνεχίζεται.

Με δεδομένη αυτή την κατάσταση τρία είναι τα σενάρια που επεξεργάζονται ειδικοί και κυβερνητικοί παράγοντες.

Σενάριο 1ο: Να παραταθεί το lockdown για όλο τον Ιανουάριο και την τελευταία εβδομάδα του μήνα να εκτιμηθεί εκ νέου η κατάσταση. Στις 20 Ιανουαρίου δηλαδή να επανεξετασθούν τα δεδομένα και να ληφθούν νέες αποφάσεις. Πρόκειται για ένα από τα βασικά σενάρια που υπάρχουν σήμερα στην κυβέρνηση.

Σενάριο 2ο: Να διατηρηθεί το lockdown σταθερά για όλο τον Ιανουάριο και να ξεκινήσει σταδιακά η άρση των μέτρων το πρώτο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου. Ώστε να έχει ξεκινήσει και ο εμβολιασμός των ευπαθών ομάδων. Στην περίπτωση αυτή θα αρχίζουν να ανοίγουν σταδιακά κοντά στις 15 Φεβρουαρίου και τα εμπορικά καταστήματα, ώστε να μπορέσει έστω με καθυστέρηση να ανασάνει η αγορά.

Σενάριο 3ο: Να ανοίξει σιγά σιγά η χώρα με άρση κάποιων περιορισμών περί τα μέσα Ιανουαρίου και όπου υπάρχει αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο, να επιβάλλεται τοπικό lockdown.

aftodioikisi.gr

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος