Το κάθε ζώδιο έχει τα δικά του χαρακτηριστικά και κάποια από αυτά μπορεί να μην αρέσουν σε όλους. Υπάρχει όμως και η άλλη οπτική που μπορεί να κάνει ακόμα και το χειρότερο να μοιάζει λειτουργικό.

Κριός

Οι εκπρόσωποι του ζωδίου είναι ναρκισσιστές. Παρόλο που μοιάζουν εγωιστές στους άλλους, αυτό τους βοηθά να προστατεύουν τον εαυτό τους και να διατηρούν το ένστικτο της επιβίωσης ζωντανό.

Ταύρος

Οι Ταύροι τεμπελιάζουν όταν πρόκειται για συγκέντρωση. Ανέμελοι και παράλογα ακατάστατοι. Καταλαβαίνουν ότι τα πράγματα είναι ανούσια και υπάρχει μια γενική ακαταστασία. Αυτό τους κάνει απόλυτα ψύχραιμους όταν υπάρχει ένταση.

Δίδυμος

Ψυχροί, οχυρωμένοι και καθόλου επικοινωνιακοί. Πώς αυτό μπορεί να είναι καλό για τους Διδύμους; Το να μη βγαίνουν από το καβούκι τους τούς κάνει να νιώθουν αυτοπεποίθηση και το να μην μοιράζονται πράγματα σημαίνει ότι έχουν περισσότερο χώρο για τους ίδιους. Το ότι είναι ψυχροί σημαίνει ότι δεν έχουν ανάγκη να είναι το αντίθετο.

Καρκίνος

Δεν συγχωρούν ποτέ και μπορούν να μισούν αιώνια. Πώς αυτό μπορεί να είναι καλό; Τους κάνει να καταλαβαίνουν ότι η εμπιστοσύνη κερδίζεται και σε κάθε νέα γνωριμία βάζουν πολλά κριτήρια. Το λες και αυτοπροστασία.

Λέων

Οι μεγαλύτεροι εγωμανείς του ζωδιακού. Αυτό τους επιτρέπει να είναι δυνατοί όταν χρειάζεται αλλά και ατρόμητοι για να μπορούν να ξεφεύγουν από δύσκολες καταστάσεις.

Παρθένος

Είναι σκληροί κριτές για όλους και για όλα. Με αυτό τον τρόπο ξεχωρίζουν τι είναι δίκαιο για τους ίδιους και εμπιστεύονται την κρίση τους. Μπορεί να μοιάζουν τέρατα στους άλλους αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν θέλουν “αδικίες” στη ζωή τους.

Ζυγός

Είναι παθολογικοί ψεύτες. Οι άλλοι τους πιστεύουν και έτσι νιώθουν αναπτερωμένοι. Για τους Ζυγούς είναι καλό να νιώθουν ότι μπορούν να ξεφύγουν με αυτό τον τρόπο ακόμα και από το πιο μεγάλο μυστικό.

Σκορπιός

Χαρακτηρίζονται ως σαδιστές και χειριστικοί. Πώς αυτό λειτουργεί υπέρ τους; Γνωρίζοντας ότι το έχουν το αξιοποιούν. Μπορεί να φαίνονται παντοδύναμοι και σκληροί αλλά στο τέλος έχουν πάντα αυτό που θέλουν.

Τοξότης

Οι εκπρόσωποι αυτού του ζωδίου είναι απάλευτοι. Το να μην εμπλέκονται σε διάφορα πράγματα και να μην σχετίζονται με άλλους τελικά τους αφήνει να περνούν χρόνο με τον εαυτό τους. Ένας μόνος Τοξότης είναι ένας ευτυχισμένος Τοξότης.

Αιγόκερως

Κακοί και εγωκεντρικοί. Κάνουν όμως το φόβο που εκπέμπουν στους άλλους εργαλείο για να πάρουν αυτό που θέλουν. Το να φοβούνται οι άλλοι το δηλητήριο που βγάζουν τους βοηθά να κάνουν γρήγορο ξεσκαρτάρισμα στους ανθρώπους. Επίσης, τους αρέσει που θεωρούνται ¨σκληροί”.

Υδροχόος

Η αίσθηση της αυτοσυντήρησης που έχουν μοιάζει με ψυχρότητα και εγωισμό. Έτσι, κρατούν απόθεμα κι αυτό τους κάνει  να νοιώθουν ότι έχουν πολλά ενώ στην πραγματικότητα είναι απλά πράγματα που έχουν κρατήσει εγωιστικά. Οι άλλοι το βλέπουν ενώ οι ίδιοι όχι κι αυτό τους κάνει να νιώθουν καλά με τον αυτό τους. Δεν νιώθουν εγωιστές.

Ιχθείς

Παραείναι ευαίσθητοι κι αυτό προκαλεί εκνευρισμό στους άλλους. Πώς αυτό λειτουργεί θετικά; Δημιουργούν αυτό το περίεργο συναίσθημα στους άλλους που τους κάνει να υποκύψουν. Ειδικοί στο χειρισμό χωρίς να υποφέρουν από τις χειριστικές μεθόδους τους.