ΔΙΕΘΝΗ

Αυτό είναι το βαλιτσάκι με τον έλεγχο των πυρηνικών των ΗΠΑ: Οι κωδικές ονομασίες και η διαδικασία

Όταν λέμε όμως κόκκινο κουμπί, στην ουσία εννοούμε ένα δερμάτινο βαλιτσάκι, το οποίο έδειξε στο ρεπορτάζ που πρόβαλλε το Mega το βράδυ του Σαββάτου. Αυτό έχει την κωδική ονομασία «μπάλα ποδοσφαίρου» και μεταφέρεται από τον υπασπιστή κάθε προέδρου, ο οποίος το έχει κοντά του.

Είτε ο εκάστοτε πρόεδρος είναι εντός του Λευκού Οίκου, είτε εκτός, είτε ακόμα και στο εξωτερικό, το έχει πάντα μαζί και πρέπει να συμβουλευτεί το Γενικό Επιτελείο Στρατού.

Προκειμένου να ενεργοποιηθεί η χρήση του κόκκινου κομπιού, χρειάζεται προεδρική επιβεβαίωση. Για αυτό και έχει πάντα μαζί του έναν φάκελο με τον κωδικό, ο οποίος έχει την κωδική ονομασία «μπισκότο».

Μόλις ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία από το Πεντάγωνο «φεύγει» νέα εντολή για τις βάσεις πυραύλων και τα υποβρύχια, τα οποία ξεκινούν αυτό όλοι αναγνωρίζουν πως αποτελεί έναν άνευ προηγουμένου εφιάλτη.

Η μεταβίβαση από πρόεδρο σε πρόεδρο

Για την διαδικασία που ακολουθείτε κατά την παράδοση-παραλαβή της «μπάλας ποδοσφαίρου» έχει μιλήσει στο παρελθόν ο Ντικ Τσένι, κατά την διάρκεια της αλλαγής από τον Τζέραλντ Φορντ στον Τζίμι Κάρτερ το 1977.

«Καθώς γίνεται η τελετή ορκωμοσίας πισω από μία μεγάλη κολώνα, στέκονται δύο ένστολοι και την κατάλληλη στιγμή ο ένας έδωσε το βαλιτσάκι στον άλλον στον υπασπιστή του νέου προέδρου. Από εκείνη τη στιγμή, ο νέος πρόεδρος αναλαμβάνει τον έλεγχο του πυρηνικού οπλοστασίου».

gazzetta.gr

Θρακική Αγορά

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος