ΔΙΕΘΝΗ

Αυτό που μας «έκρυβαν» τόσο καιρό… στην Τουρκία το ανακοίνωσαν με κατεβασμένα κεφάλια…

Από προχθές (25 Νοεμβρίου) η Τουρκία έγινε η χώρα με τον τρίτο υψηλότερο αριθμό νέων κρουσμάτων κορονoϊού, καθώς η Άγκυρα άρχισε να ανακοινώνει όλα τα περιστατικά ατόμων που διαπιστώνονται θετικοί στον ιό, συμπεριλαμβανομένων των ασυμπτωματικών. Η χώρα κατέγραψε 28.351 νέα κρούσματα COVID-19 τις τελευταίες 24 ώρες, συμπεριλαμβανομένων 6.814 με συμπτώματα, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κοτζά στις 25 Νοεμβρίου κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης.

Ήταν η πρώτη φορά από τον Ιούλιο που το τουρκικό υπουργείο Υγείας συμπεριέλαβε και τα ασυμπτωματικά περιστατικά στο σύνολο των κρουσμάτων.

Ο αριθμός ήταν κατά πολύ υψηλότερος από εκείνους που ανακοίνωναν οι αρχές από την έναρξη της πανδημίας. Το προηγούμενο ημερήσιο υψηλό, το οποίο περιλάμβανε μόνο συμπτωματικές περιπτώσεις, ήταν 7.381, και είχε ανακοινωθεί στις 24 Νοεμβρίου !
Το τουρκικό υπουργείο Υγείας είχε δεχτεί σφοδρή κριτική από τους ιατρικούς συλλόγους και επιστημονικούς φορείς για την επιλογή του να ανακοινώνει μόνο συμπτωματικά περιστατικά από το καλοκαίρι, καλύπτοντας έτσι τον πραγματικό αριθμό των κρουσμάτων.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, μετά από συνεδρίαση της Επιστημονικής Επιτροπής για τον κορονοϊό, ο Τούρκος υπουργός ανακοίνωσε ξαφνικά ότι η Άγκυρα θα αρχίσει να ανακοινώνει τους συνολικούς αριθμούς. «Σύμφωνα με τα αιτήματα των ανθρώπων μας, σκοπεύουμε να συμπεριλαμβάνουμε και τα θετικά περιστατικά που δεν εμφανίζουν συμπτώματα στον καθημερινό πίνακα», είπε, προσθέτοντας ότι περίπου το 80 τοις εκατό των ατόμων που έδειξαν θετικά ήταν ασυμπτωματικά ή ελαφρώς συμπτωματικά.

Τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας στις 25 Νοεμβρίου έδειξαν ότι 168 άτομα είχαν πεθάνει λόγω του COVID-19 τις τελευταίες 24 ώρες. Ήταν ο υψηλότερος αριθμός από την αρχή της πανδημίας, αυξάνοντας το σύνολο σε 12.840.

Ο υπουργός προειδοποίησε ότι μπορεί να υπάρξουν περισσότερα περιοριστικά μέτρα ανάλογα με την πορεία της πανδημίας, τις επόμενες μέρες. Η απόφαση είπε, θα ληφθεί την επόμενη εβδομάδα ανάλογα, ανάλογα με τις προτάσεις της Επιστημονικής Επιτροπής.

«Τα περιοριστικά μέτρα άρχισαν να εφαρμόζονται το περασμένο Σαββατοκύριακο. Πιθανόν να δούμε τα αποτελέσματά τους σε δύο εβδομάδες κατά μέσο όρο. Επομένως, είναι νωρίς να κάνουμε μια αξιολόγηση. Θα δούμε πώς οι περιορισμοί επηρέασαν την πορεία της πανδημίας την επόμενη εβδομάδα», είπε ο υπουργός.

Παρά το γεγονός ότι από την περασμένη εβδομάδα ισχύουν περιοριστικά μέτρα τόσο στη λειτουργία καταστημάτων, εμπορικών κέντρων, εστιατορίων, μπαρ, κ.λπ. και απαγόρευση εξόδου σε ηλικιακές ομάδες, 15 επαρχίες της χώρους καταγράφουν αύξηση 50 τοις εκατό σε περιπτώσεις COVID-19 δήλωσε προχθές ο Κοτζά.

Η Κωνσταντινούπολη και οι δυτικές επαρχίες Κοτζάελι, Προύσσα και Σμύρνη βιώνουν τώρα το τρίτο κύμα του ιού, δήλωσε ο υπουργός, προσθέτοντας ότι το ποσοστό πληρότητας των μονάδων εντατικής θεραπείας (ICU) στα νοσοκομεία σε αυτές τις τέσσερις επαρχίες έχει υπερβεί το 70%. «Τα νοσοκομεία μας καταβάλλουν προσπάθειες για τη διαχείριση του υψηλού αριθμού ασθενών, αλλά υπάρχει ένα όριο. Σε μερικά από τα νοσοκομεία, υπάρχει πρόβλημα με τις μονάδες εντατικής θεραπείας», είπε.

Σε χωριστή συνέντευξη τύπου, ο τούρκος Υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ότι Τουρκία υπέγραψε σύμβαση για την αγορά 50 εκατομμυρίων δόσεων εμβολίου COVID-19 από την Κινεζική China Sinovac Biotech Ltd, που θα παραδοθούν κατά τους μήνες Δεκέμβριο, Ιανουάριο και Φεβρουάριο. Επίσης ανακοίνωσε ότι ο εμβολιασμός στην Τουρκία θα μπορούσε να ξεκινήσει στις 11 Δεκεμβρίου.

Πηγή: ΕΡΤ

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος