ΕΛΛΑΔΑ

Αυτοδιοικητικές εκλογές – β’ γύρος: Ποιοι εκλέγονται, τι ισχύει με τη σταυροδοσία

Οι πολίτες σε 6 περιφέρειες και 84 δήμους καλούνται σήμερα, Κυριακή 15 Οκτωβρίου, να επιστρέψουν στις κάλπες, για την ανάδειξη των τοπικών αρχόντων.

Η ψηφοφορία στον β’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών πραγματοποιείται στα ίδια εκλογικά τμήματα με την πρώτη Κυριακή, με τους ίδιους δικαστικούς αντιπροσώπους και τις ίδιες εφορευτικές επιτροπές.

Κατά την επαναληπτική ψηφοφορία δεν τίθεται σταυρός προτίμησης, καθόσον αυτή διεξάγεται μεταξύ των υποψήφιων Περιφερειαρχών και Δημάρχων των δύο συνδυασμών που έλαβαν τις περισσότερες ψήφους.

Η σημείωση, ωστόσο, σταυρού προτίμησης στο ψηφοδέλτιο δεν συνεπάγεται την ακυρότητά του, όπως έχει διευκρινίσει σε σχετικό οδηγό του το υπουργείο Εσωτερικών. 

Η εκλογή περιφερειαρχών, δημάρχων και συμβούλων

Δήμαρχος ή Περιφερειάρχης εκλέγεται ο/η επικεφαλής του συνδυασμού που αναδεικνύεται πρώτος σε ψήφους στις εκλογές της Κυριακής 15 Οκτωβρίου 2023, εφόσον έχει συγκεντρώσει απόλυτη πλειοψηφία επί του συνόλου των έγκυρων ψηφοδελτίων.

Ο συνδυασμός που θα αναδειχθεί νικητής των επαναληπτικών εκλογών λαμβάνει τα 3/5 (60%) των εδρών του Δημοτικού ή Περιφερειακού Συμβουλίου αντίστοιχα.

Θρακική Αγορά

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος