ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χ. Δερμεντζόπουλος: Πρόταση υλοποίησης Προαστιακού Σιδηρoδρόμου εντός του Νομού Έβρου

Σειρά συναντήσεων είχε ο Βουλευτής Έβρου Χρήστος Δερμεντζόπουλος με αφορμή την προώθηση υλοποίησης της πρότασής του για Προαστιακό Σιδηρόδρομο εντός του Νομού Έβρου στο πλαίσιο ολοκλήρωσης του έργου της ηλεκτροκίνησης της σιδηροδρομικής γραμμής Αλεξανδρούπολη – Ορμένιο. Την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου πραγματοποίησε συνάντηση με τον Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Γιάννη Κεφαλογιάννη και τον Γενικό Γραμματέα, Γιώργο Καραγιάννη. Στις συναντήσεις αυτές επικαιροποιήθηκε και συζητήθηκε αναλυτικά η συγκεκριμένη πρόταση ώστε να προχωρήσει η υλοποίησή της.

Ακολουθεί η δήλωση του Bουλευτή:

Στις 14 Οκτωβρίου, σε τηλεδιάσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό, παρουσίασα για πρώτη φορά στον Πρωθυπουργό την πρότασή μου για Προαστιακό Σιδηρόδρομο ΕΝΤΟΣ του Νομού Έβρου (Αλεξανδρούπολη-Ορμένιο), στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης του έργου της ηλεκτροκίνησης της σιδηροδρομικής γραμμής Αλεξανδρούπολη-Ορμένιο.

Ο Πρωθυπουργός την αντιμετώπισε θετικά, καθώς αναγνώρισε κι ο ίδιος τα πλεονεκτήματα αλλά και όλες τις θετικές προοπτικές που θα προσέφερε η δημιουργία του συγκεκριμένου προαστιακού σιδηροδρόμου στο Νομό μας.

Την ίδια μέρα, στη συνάντηση εργασίας των μελών της Διακομματικής Επιτροπής για την Ανάπτυξη της Θράκης, με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή και το Γενικό Γραμματέα Υποδομών, Γιώργο Καραγιάννη, είχα την ευκαιρία να παρουσιάσω για δεύτερη φορά τη συγκεκριμένη πρόταση, αλλά και να δρομολογήσουμε τις επόμενες συναντήσεις.

Η δημιουργία προαστιακού σιδηροδρόμου ακράδαντα πιστεύω πως όχι απλά εξυπηρετεί, αλλά κι αναβαθμίζει σημαντικά τον Νομό μας και κυρίως την ενδοχώρα του. Η ηλεκτροκίνηση της σιδηροδρομικής γραμμής Αλεξανδρούπολη-Ορμένιο σίγουρα προσφέρει πολλαπλά οφέλη μιας κι αναβαθμίζει το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.Η πρόβλεψη,όμως, για προαστιακό σιδηρόδρομο θεωρώ θα συμβάλλει και στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής όλων των κατοίκων του Νομού μας. Με ικανοποίηση διαπιστώνω ότι τη θέση μου αυτή συμμερίζονται όχι μόνο η τοπική κοινωνία, αλλά επίσης οι εκπροσωποί της, καθώς και συνάδελφοι βουλευτές.

Συνεχίζοντας λοιπόν προς αυτήν την επιδίωξη, πραγματοποίησα μια σειρά από επισκέψεις. Την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου, συνάντηση με τον Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Γιάννη Κεφαλογιάννη και τον Γενικό Γραμματέα, Γιώργο Καραγιάννη. Ενώ για τις επόμενες ημέρες έχει καθοριστεί συνάντηση με το Διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΓΟΣΕ, Χρήστο Βίνη.

Στις συναντήσεις αυτές επικαιροποιήσαμε και συζητήσαμε αναλυτικά τη συγκεκριμένη πρόταση, ώστε να ξεκινήσει η υλοποίησή της.

Θρακική Αγορά

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος