ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χ. Κηπουρός: Αντί για τα εισόδια της Θετόκου, εισόδια ενός εισβολέα

Το δημοσίευμα της KONTRANEWS για την αγορά από την Ελλάδα, σεισμογραφικού σκάφους, δεν φώτισε όλες τις πλευρές. Γιατί, όσον αφορά το σκάφος που κτίζει το ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε., {Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών}, αποδείχθηκε, ότι πρόκειται για παλιά ιστορία, που δεν έχει σχέση με το αντικείμενο των Τουρκικών ερευνητικών σκαφών “Ορούτς ρέις” και “Μπαρμπαρός”.

Σε ότι με αφορά, ναι μεν βιάστηκα να πω ότι πρόκειται για το “Καστελόριζο” σκάφος, όμως η αποκάλυψη όλων των στοιχείων του ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε, με επιβάλει να ανακαλέσω την ονομασία αυτή και να ζητήσω συγνώμη από τους εκατοντάδες πολίτες που αποδέχθηκαν, ως προς το σημείο αυτό, το γραπτό: Ερευνητικό σκάφος αγοράζει η Ελλάδα και το όνομα αυτού “Καστελόριζο”{1}, αφού το προηγούμενο διάστημα, οι προτάσεις που κάναμε, αφορούσαν ερευνητικό σκάφος πάρα πολύ διαφορετικών προδιαγραφών.

Γιατί το σκάφος, που εννοούμε εμείς, ο Ελληνισμός θα το περιμένει να συμπεριφερθεί σαν ένα λευκαντικό απέναντι στη γκριζαρισμένη Ανατολική Μεσόγειο. Και ότι ο Ελληνικός πολεμικός στόλος μόνο να σεμνύνεται θα μπορεί μπροστά στην παρουσία του νέου αυτού “Καστελόριζου”, με εισαγωγικά. Όπως ακριβώς έκανε ως φύλακας, και θα ξανακάνει στο Καστελόριζο, χωρίς εισαγωγικά.

Μιλούμε δηλαδή για ένα ερευνητικό σκάφος που ενσωματώνει την εθνική ελπίδα και διασφαλίζει την εθνική αξιοπρέπεια.

Από εκεί που για πρώτη φορά στην ιστορία μας η ελπίδα ήταν τόσο γριά, να εμφανίζεται η κόρη της, με το ίδιο αυτό όνομα, ελπίδα, και με την Τουρκική “πανδημία” στην Ανατολική Μεσόγειο να τίθεται πλέον σε μόνιμη καραντίνα.

Είναι λογικό επόμενο η Κυβερνητική Ελλάδα απέναντι στις απαιτούμενες προδιαγραφές του ερευνητικού σκάφους, να θέσει ως κύριο αντικείμενο, τις έρευνες των υδρογονανθράκων. Τόσο στο Αιγαίο, όσο και στην Ανατολική Μεσόγειο. Και αυτό να μην αποτελεί σφεντόνα, όπως θα έλεγα, για το σκάφος του ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε., γιατί με τέτοιο όπλο, δεν σκοτώνεται ελέφαντας.

Γιατί αν υλοποιεί κάτι το απαιτούμενο ερευνητικό, αυτό είναι το μνημόνιο του Ελληνισμού με την Ανατολική Μεσόγειο. Μεταξύ των άλλων, ένα μνημόνιο Ελληνοκυπριακό. Αυτό που θα προέλθει από τη θαλάσσια Ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα, με την ενιαία και κοινή ΑΟΖ, παίρνοντας τη θέση μιας άλλης ξεχασμένης Ένωσης.

Κατά τα άλλα, προκειμένου να μη γυρίζει η χώρα σαν την άδικη κατάρα επί 4 έως 5 χρόνια, που θα χρειαστούν για το κτίσιμο του σκάφους του ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε., είναι στη διάθεση της κυβέρνησης η πρόταση που υπάρχει σε ένα e-mail που πήρα πρόσφατα από φίλο μου και που έγραφε επί λέξει: Αυτός που έχει τέτοιο καράβι καλά εξοπλισμένο είναι ο εφοπλιστής Γιώργος Οικονόμου”. Επίσης ότι: Τέτοια καράβια μπορούν να ενοικιαστούν από το Γαλλικό όμιλο Louis Dreyfus…ένα Γάλλο …Εβραίο, Ρωσικής καταγωγής.” {2}

Ενώ επιπλέον σημείωνα: “Η ουσία είναι ότι η αρχή έγινε. Και αν είναι όντως το ήμισυ του παντός, η αγορά του ερευνητικού, είναι σε καλό δρόμο. Ίδωμεν. Και για να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις, τα έξοδα της αγοράς ή της ενοικίασης μπορεί να τα αναλάβει η Ένωση Εφοπλιστών Ελλάδας, όπως είπαμε και παλιότερα.”{2}

Όλα τα ζητήματα δηλαδή λύνονται, αρκεί να υπάρχει καλή θέληση. Αν υπάρχει. Το λέω αυτό γιατί δεν υπάρχουν δείγματα τέτοιας γραφής. Όπως δεν υπήρχαν και χθες.

Ναι μεν σε χθεσινό του γραπτό ο καλός μου φίλος Πασχάλης Χριστοδούλου, κάνει λόγο για  τη μόνιμη και αποκλειστική απασχόληση του ερευνητικού σκάφους στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο {3}, όμως είναι να αναρωτιέται κανείς για τη σιγή επί όλων των ανωτέρω, εκ μέρους της Κυβέρνησης, όσο και εκ της πρώην. Όπως, και εκ μέρους των υπολοίπων αντιπολιτεύσεων.

Οπότε, και με δεδομένο ότι το “Ορούτς ρέις” ξανάρχεται στο Καστελόριζο, μετά τις αλλεπάλληλες NAVTEX, όπως η σημερινή, της 21ης Νοεμβρίου 2020, όπου τα εισόδια της Θεοτόκου συμπίπτουν με τα εισόδια ενός εισβολέα, στην παραλία του Καστελόριζου, απομένει μια μόνο κίνηση που μπορούμε να κάνουμε ως Δημοκρατικοί πολίτες αυτής της χώρας:

Η προσυπογραφή κειμένου για την επίσπευση των δώδεκα μιλίων στις πέντε Ελληνίδες νήσους: Καστελόριζο, Ρόδο, Κάρπαθο, Κάσο και Κρήτη, μετά των πελάγων, σε κάθε σημείο του ορίζοντα, όσο επίσης για τη σύντμηση του χρόνου απόκτησης του ερευνητικού σκάφους από το ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε. Και βέβαια ως προς την επιλογή της μιας από τις δυο προτεινόμενες, από παλιότερο γραπτό {2} λύσεις. Είτε την απευθείας αγορά, από τα διαθέσιμα είτε την ενοικίαση.

Με τον τρόπο αυτό, μεταξύ των άλλων, θα στηρίξουμε την ίδια την Κυβέρνηση, να αναθαρρήσει, πριν προχωρήσει σε όσα οφείλει. Και αυτό να το κάνουμε, ανεξάρτητα από τα αισθήματά μας για τον ως τώρα βίο και πολιτεία της.

Οι Κυβερνήσεις έρχονται και παρέρχονται. Οφείλουμε όμως να μη συμβάλουμε ώστε το Αιγαίο και η Ανατολική Μεσόγειος να γίνουν παρανάλωμα πυρός, από το γνωστό και μη εξαιρετέο πυρομανή προκαθήμενο της Τουρκίας.

Κατά τα άλλα, με σαφήνεια και ειλικρίνεια, Ελλάδα και Κύπρος οφείλουν να τα επικοινωνήσουν όλα αυτά στην Ε. Ε. Αν δε αυτή διαθέτει όντως κότσια, ας πετάξει εκτός Ευρωπαϊκής Τελωνειακής Ένωσης, την παραπαίουσα, αν όχι καταρρέουσα Τουρκική οικονομία, δίνοντας τη χαριστική βολή.

Το πόσο καλό θα κάνει, δεν το φαντάζεται κανείς. Αρχής γενομένης από τις αρχές και τις αξίες που απετέλεσαν τα θεμέλια των Ευρωπαϊκών Δημοκρατιών. Και επιπλέον, να συνδράμει τα μέγιστα, στην Ελευθερία και τη Δημοκρατία, όσο και στην Ειρηνική συνύπαρξη όλων των ιστορικών λαών της γειτονικής χώρας.

______________

Σημειώσεις

Εικόνα Α΄,: Χάρτης της 21ης Νοεμβρίου 2020, όπου με το πορτοκαλί εμφαίνεται η περιοχή όπου θα κινηθεί το “Ορούτς ρέις”, με βάση την Τουρκική NAVTEX της 21ης Νοεμβρίου 2020, δίπλα στο Καστελόριζο, πηγή: Militaire.gr,

{1}, https://www.militaire.gr/quot-ereynitiko-skafos-agorazei-i-ellada-kai-to-onoma-aytoy-kastelorizo-quot/

{2}, https://www.militaire.gr/energeiakos-naytikos-kai-katapatitis-attilas/

{3}, https://www.militaire.gr/to-neo-elliniko-ereynitiko-na-einai-monimis-kai-apokleistikis-apascholisis-gia-aigaio-kai-anatoliki-mesogeio/

                                                               

                                                             ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ

 ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΕΠΙΣΠΕΥΣΗΣ ΤΩΝ 12 ΜΙΛΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΚΑΦΟΥΣ ΤΟΥ ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε., ΟΣΟ

               ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟΥ “ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ”

             Η πρώτη δόση του δώρου, στην 200η επέτειο της παλιγγενεσίας

              Δήλωση των Χρήστου Κηπουρού και Πασχάλη Χριστοδούλου προς το militaire.gr

Μπορεί το militaire.gr, το οποίο διαθέτει μεγάλη εξοικείωση με τα εθνικά ζητήματα, και που τα  παραπάνω, του είναι ιδιαίτερα γνώριμα, να αναλάβει τη σύνταξη διακηρυκτικού κειμένου. Το οποίο, χωρίς τη δική μας ανάμειξη, από τη μια να περιλαμβάνει μέρη του σώματος των κατά καιρούς γραπτών μας, για τα δύο αυτά θέματα, και από την άλλη από κοινού με τις προτάσεις μας, να τα θέσει υπόψιν των πολιτών αναγνωστών του, για προσυπογραφή, εφόσον συμφωνούν.

Και κάποια στιγμή, η όλη αυτή προσπάθεια, το κείμενο μετά των υπογραφών των πολιτών καθώς και των γραπτών μας για το ίδιο θέμα, να κατατεθούν από την επιτροπή που θα καθορισθεί από το ίδιο το militaire,gr, στο Πρωθυπουργικό Γραφείο, στον Πρόεδρο της Βουλής, στην Αξιωματική και στις υπόλοιπες αντιπολιτεύσεις, καθώς και στα Υπουργεία Εξωτερικών, Εθνικής Άμυνας και Εσωτερικών.

Η θετική κατάληξη της όλης προσπάθειας, μέσα στους επόμενους μήνες, θα είναι το δώρο στην 200η επέτειο της παλιγγενεσίας.

Θρακική Αγορά

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος