ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χαρδαλιάς: Η Αλεξανδρούπολη είναι το brand name της ισχυρής Ελλάδας

Η Αλεξανδρούπολη είναι το brand name της ισχυρής Ελλάδας που ονειρευόμαστε και για την οποία παλεύουμε σκληρά και καθημερινά. Τα τελευταία χρόνια, την έχουμε μετατρέψει, σε στενή συνεργασία με τους συμμάχους μας από τις ΗΠΑ, σε ένα από τα ισχυρότερα προπύργια της Δύσης σε ολόκληρη την περιοχή των Βαλκανίων. Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος επισκέφθηκε χθες, Παρασκευή 5 Μαΐου, την έδρα του στρατηγείου της ΧΙΙ Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού στην Αλεξανδρούπολη, συνοδευόμενος από τον διοικητή του Δ’ Σώματος Στρατού αντιστράτηγο Δημόκριτο Κωνσταντάκο.

«Οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις, που στηρίζονται σε κοινά συμφέροντα, αλλά και κοινές αρχές και αξίες, είναι ισχυρότερες από ποτέ», πρόσθεσε. «Σήμερα λοιπόν», υπογράμμισε, «από την πόλη που φέρει το όνομα του μεγάλου Μακεδόνα στρατηλάτη, Ελλάδα και ΗΠΑ στέλνουν από κοινού ένα σθεναρό μήνυμα ισχύος, στρατηγικής ευθυγράμμισης και αποτροπής». Όπως ανακοινώθηκε, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας ενημερώθηκε από τον διοικητή της Μεραρχίας υποστράτηγο Χρήστο Μπακιρτζή για τις τρέχουσες εκπαιδευτικές και επιχειρησιακές δραστηριότητες της ΧΙΙ Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού. Επιπρόσθετα, ο Ν. Χαρδαλιάς μίλησε σε στελέχη του επιτελείου και σε εθνοφύλακες του Τάγματος Εθνοφυλακής Αλεξανδρούπολης.

Στη συνέχεια, συνοδευόμενος από τους διοικητές του Δ’ Σώματος Στρατού και της ΧΙΙ Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού, μετέβη στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, όπου τον υποδέχθηκε ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένα Αλεξανδρούπολης Κωνσταντίνος Χατζημιχαήλ. Ο Ν. Χαρδαλιάς ενημερώθηκε για τις συνδυασμένες δραστηριότητες και δυνατότητες μεταφορών και επιθεώρησε τα έργα υποδομών του αναβαθμισμένου γεωπολιτικά λιμανιού της πόλης. Παράλληλα, επισκέφθηκε τους χώρους που έχουν παραχωρηθεί για την άφιξη και εν συνεχεία προώθηση στρατιωτικού προσωπικού, υλικού και μέσων, στο πλαίσιο των συμμαχικών υποχρεώσεων που έχει αναλάβει η Ελλάδα.

Επίσης, συναντήθηκε με τον Director, TC DET Eastern Med – Greece Military Surface Deployment and Distribution Command (SDDC) Andre Cameron και με στελέχη κλιμακίου ειδικών αποστολών του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Η ανάρτηση του Νίκου Χαρδαλιά στον προσωπικό του λογαριασμό στο fb αναφέρει:

“Στην Αλεξανδρούπολη σήμερα το πρωί, στο brand name της Ισχυρής Ελλάδας που ονειρευόμαστε και για την οποία παλεύουμε σκληρά και καθημερινά!
Στην έδρα του Στρατηγείου της ΧΙΙ Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού (ΧΙΙ Μ/Κ ΜΠ) στην Αλεξανδρούπολη, συνοδευόμενος από τον Διοικητή του Δ΄ Σώματος Στρατού (Δ΄ ΣΣ) Αντιστράτηγο Δημόκριτο Κωνσταντάκο, με υποδέχτηκε ο Διοικητής της Μεραρχίας Υποστράτηγος Χρήστος Μπακιρτζής και με ενημέρωσε για τις τρέχουσες δραστηριότητες του Σχηματισμού. Στη Μεραρχία είχα επίσης την ευκαιρία να συνομιλήσω με στελέχη του Επιτελείου και με Εθνοφύλακες των Ταγμάτων Εθνοφυλακής Αλεξανδρούπολης και Τραϊανούπολης.
Αμέσως μετά, συνοδευόμενος από τους δύο Διοικητές, επισκέφθηκα τις εγκαταστάσεις του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης όπου με υποδέχθηκε ο Πρόεδρος του Οργανισμού Κωνσταντίνος Χατζημιχαήλ και με ενημέρωσε σχετικά με τις δραστηριότητες του λιμένα. Αφού πήγα στους χώρους που έχουν παραχωρηθεί για την άφιξη και εν συνεχεία προώθηση στρατιωτικού προσωπικού, υλικού και μέσων, στο πλαίσιο των συμμαχικών υποχρεώσεων που έχει αναλάβει η χώρα μας, συναντήθηκα με τον Director TC DET Eastern Med-Greece Military Surface Deployment and Distribution Command (SDDC) Andre Cameron και με στελέχη Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Είμαι πολύ χαρούμενος που επέστρεψα ξανά, τόσο σύντομα, στην Αλεξανδρούπολη, στην πόλη που τα τελευταία χρόνια έχουμε μετατρέψει, σε στενή συνεργασία με τους συμμάχους μας από τις ΗΠΑ ????????, σε ένα από τα ισχυρότερα προπύργια της Δύσης σε ολόκληρη την περιοχή των Βαλκανίων.
Από εδώ, Ελλάδα και ΗΠΑ στέλνουν από κοινού ένα σθεναρό μήνυμα ισχύος, στρατηγικής ευθυγράμμισης και αποτροπής”.

Ο Κωνσταντίνος Χατζημιχαήλ, πρόεδρος του ΟΛΑ έγραψε για την επίσκεψη:
“Πρωινή επίσκεψη του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, Νίκος Χαρδαλιάς στον λιμένα της Αλεξανδρούπολης, ενημέρωση του για τη στρατηγική & τη δραστηριοποίηση του Οργανισμού στο πλαίσιο υλοποίησης των κυβερνητικών πολιτικών & της διασφάλισης του εθνικού συμφέροντος και επιθεώρηση της περιοχής στρατιωτικών logistics, των σιδηροδρομικών υποδομών του λιμανιού & των χώρων εναπόθεσης των τμημάτων του τερματικού σταθμού αποθήκευσης & επαεριοποίησης φυσικού αερίου FSRU στο νέο εμπορικό λιμάνι!”

Θρακική Αγορά

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος