ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χαρίτου: «Για την κυβέρνηση δεν υπάρχει κανένα απολύτως θέμα υποστελέχωσης της Π.Υ. Ροδόπης»

Ο βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δημήτρης Χαρίτου παρουσιάζοντας στην κυβέρνηση τις μεγάλες ελλείψεις σε μόνιμο προσωπικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ροδόπης, που καλύπτει πολλαπλές ανάγκες υπηρεσιών διοίκησης στην ΑΜΘ, την υπηρεσία στη ΒΙΠΕ, τα κλιμάκια Σαπών και Ιάσμου, είχε ζητήσει από το αρμόδιο υπουργείο την άμεση ενίσχυση με μόνιμο προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Ροδόπης. Υπογραμμίζοντας μάλιστα ότι με τόσα κενά και χωρίς την πρόσληψη εποχικού προσωπικού δυσχεραίνεται η υλοποίηση του επιχειρησιακού σχεδίου για την πυροπροστασία της περιοχής, την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών και άλλων ακραίων καιρικών φαινομένων συνέπεια της κλιματικής κρίσης.

Στην απάντησή του ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελος Τουρνάς αρκείται να μας γνωστοποιήσει αυτό που ήδη γνωρίζαμε, δηλαδή τον αριθμό των 95 υπαλλήλων που υπηρετούν στην Π.Υ. Ροδόπης. Ενώ αρνείται ουσιαστικά να αναγνωρίσει το σοβαρό πρόβλημα υποστελέχωσης της, με τα 41 κενά οργανικών θέσεων και κυρίως δεν αναλαμβάνει καμία δέσμευση πρόσληψης νέου προσωπικού για την κάλυψη των κενών αυτών. Όπως επίσης ενώ γνωρίζει το αντικείμενο εργασιών του πυροσβεστικού σώματος αποποιείται τις ευθύνες του για την ένταξη του επαγγέλματος του πυροσβέστη ως επικίνδυνο και ανθυγιεινό μεταθέτοντας το στο υπουργείο Εργασίας.

Τέλος ο υφυπουργός αποφεύγει να απαντήσει αν τελικά θα γίνει μετακίνηση πυροσβεστών από την περιφέρεια στην Αθήνα για προληπτικούς λόγους, γεγονός που θα  αποδυναμώσει την περιοχή εν μέσω αντιπυρικής περιόδου.

Απάντηση υποστελέχωση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ροδόπης (Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας)

Θρακική Αγορά

LABON Boutique

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος