ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χαρίτου: «Να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που προέκυψαν λόγω της πανδημίας στις τουριστικές επιχειρήσεις οδικών μεταφορών»

Ο βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δημήτρης Χαρίτου ζητά από την κυβέρνηση να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που προέκυψαν λόγω της πανδημίας στις τουριστικές επιχειρήσεις οδικών μεταφορών.

Γι’ αυτό κατέθεσε σήμερα ως αναφορά στους Υπουργούς Τουρισμού, Οικονομικών, Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Υποδομών & Μεταφορών, το ψήφισμα της Ένωσης Επιχειρήσεων Τουρισμού Ελλάδος, με το οποίο οι ιδιοκτήτες τουριστικών επιχειρήσεων οδικών μεταφορών (Τ.Ε.Ο.Μ.) διαμαρτύρονται για  το μεγάλο πλήγμα που δέχτηκαν λόγω της εξάπλωσης του κορωνοϊού και του περιορισμού των μετακινήσεων αλλά και εξαιτίας της έλλειψης μέτρων ουσιαστικής υποστήριξης  από την Πολιτεία.

 

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ

Για   τους Υπουργούς Τουρισμού, Οικονομικών, Ανάπτυξης & Επενδύσεων και Υποδομών & Μεταφορών

 

 

Θέμα: «Να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που προέκυψαν λόγω της πανδημίας στις τουριστικές επιχειρήσεις οδικών μεταφορών» 

 

Ο βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δημήτρης Χαρίτου καταθέτει ως αναφορά προς τους Υπουργούς Τουρισμού, Οικονομικών, Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Υποδομών & Μεταφορών, το ψήφισμα της Ένωσης Επιχειρήσεων Τουρισμού Ελλάδος, με το οποίο οι ιδιοκτήτες τουριστικών επιχειρήσεων οδικών μεταφορών (Τ.Ε.Ο.Μ.) διαμαρτύρονται για  το μεγάλο πλήγμα που δέχτηκαν λόγω της εξάπλωσης του κορωνοϊού και του περιορισμού των μετακινήσεων αλλά και εξαιτίας της έλλειψης μέτρων ουσιαστικής υποστήριξης  από την Πολιτεία.

Ο οδικός τουρισμός έχει ιδιαίτερη δυναμική στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, λόγω του πλεονεκτήματος της διασυνοριακότητας που αυτή διαθέτει. Ως εκ τούτου οι πολιτικές που πλήττουν τον κλάδο των Τουριστικών Επιχειρήσεων Οδικών Μεταφορών (Τ.Ε.Ο.Μ) έχουν σημαντικές επιπτώσεις τόσο στην τουριστική της ανάπτυξη όσο και στην τοπική οικονομία.

Οι ιδιοκτήτες Τ.Ε.Ο.Μ. καταθέτουν συγκεκριμένες προτάσεις που στόχο έχουν να  διατηρηθεί η  βιωσιμότητα των επιχειρήσεών τους με την εξασφάλιση ρευστότητας, να συμπεριληφθούν στον αναπτυξιακό νόμο ώστε να καταστεί δυνατή η αναβάθμισή τους, να ρυθμιστούν οι φορολογικές και ασφαλιστικές τους  υποχρεώσεις καθώς και να  στηριχθούν οικονομικά με κάθε τρόπο.

 

 Ο καταθέτων βουλευτής

Δημήτρης Χαρίτου

Θρακική Αγορά

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος