ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Χασάν Χασάν : «ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΕΣ» ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΣΕ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Τριτοκοσμικές συνθήκες διαβίωσης αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της Κομοτηνής σε γειτονιές της πόλης, και συγκεκριμένα στην περιοχή της Φιλιππουπόλεως. Οι εικόνες εγκατάλειψης μαρτυρούν την αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής Γκαράνη, που θυμούνται την συγκεκριμένη περιοχή μόνο για ψηφοθηρικούς λόγους.

Για πολλοστή φορά τα τελευταία χρόνια ο Δημοτικός Σύμβουλος Χασάν Χασάν υπέβαλε τα αιτήματα των κατοίκων στη Δημοτική Αρχή. Η απάντηση του Δήμου Κομοτηνής ήταν η αναμενόμενη, αφού ενημέρωσαν ότι «θα» εξετάσουν πάλι τα χρόνια προβλήματα της περιοχής και πιθανόν «θα» τα εντάξουν στο επόμενο Τεχνικό πρόγραμμα.

Οι εικόνες ντροπής για μία σύγχρονη πόλη, σε συνδυασμό με τα προβλήματα καθημερινότητας όπως σκουπίδια, ανεπαρκής φωτισμός, έλλειψη παιδικής χαράς αναδεικνύουν την αδυναμία της Διοίκησης Γκαράνη να βελτιώσει την κάκιστη εικόνα στις «παρατημένες» γειτονιές της πόλης.

Συνοπτικά στην επιστολή αναφέρονται προβλήματα κακών κατασκευών όπως στη διασταύρωση των οδών Αρσινόης – Μεσημβρίας λόγο ύπαρξης ακατάλληλης κλίσης, για τη ροή των  όμβριων νερών και σχηματισμού λακκουβών στο ύψος  της οδού Αρσινόης, έχουν δημιουργηθεί σημεία, που όλες τις ημέρες του χρόνου συγκεντρώνουν  νερό  και είναι απροσπέλαστα από κατοίκους και αυτοκίνητα. Ενώ οι φθορές του οδοστρώματος αποτελούν αιτίες ατυχημάτων και ζημιών που προκαλούνται στα οχήματα.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα στην οδό Λαβυρίνθου αποτελεί η κατασκευή του δικτύου για τη ροή των όμβριων, στη μέση του δρόμου ανοιχτές και κατεστραμμένες σχάρες, αποτελούν εστία μόλυνσης και κινδύνου στους διερχόμενους πεζούς και για τα μικρά παιδιά. Η κατάσταση τους θερινούς μήνες αφόρητη καθώς προκαλείται έντονη δυσοσμία στις γειτονιές.

Επιτακτική είναι η ανάγκη για τοιχώματα στήριξης των ριζών των πλατάνων, τα οποία βρίσκονται στην οδό Φιλιππουπόλεως, τα οποία  έχουν καταστραφεί και δημιουργούν κινδύνους στους διερχόμενους , για ασφαλτοστρώσεις στις οδούς Αίμου και Τυρολοής, βελτίωση του οδοφωτισμού και τοποθέτηση υδροστομίων πυρόσβεσης στην οδό Λαβυρίνθου και αδιέξοδο Μηδείας.

Τα καταστρεμμένα πεζοδρόμια στην οδό Φιλιππουπόλεως  δημιουργούν κινδύνους στους διερχόμενους, καθώς, λόγο της ύπαρξης τεμένους, η πλειοψηφία των διερχομένων είναι ηλικιωμένοι  με μειωμένη κινητικότητα και ορατότητα.

Θρακική Αγορά

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος