ΕΛΛΑΔΑ

Χωρίς τεστ η είσοδος στην Ελλάδα για όσους έχουν ευρωπαϊκό πιστοποιητικό

δηγία ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας. Από τη Δευτέρα, 7 Φεβρουαρίου, όσοι έχουν ευρωπαϊκό πιστοποιητικό θα μπορούν να εισέρχονται στη χώρα μας χωρίς τεστ κορωνοϊού.

«Από τη Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου, η είσοδος στη χώρα για όσους έχουν ενεργό ευρωπαϊκό πιστοποιητικό θα γίνεται χωρίς υποχρεωτικό τεστ» είπε χαρακτηριστικά στην ΕΡΤ ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης. Υπενθυμίζεται ότι η ισχύς του ευρωπαϊκού πιστοποιητικού έχει διάρκεια 9 μηνών.

Σχολιάζοντας την απόφαση ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, υπογράμμισε ότι αποτελεί ακόμη ένα βήμα για την ενίσχυση των τουριστικών ροών προς την χώρα. Όπως επισημαίνει ο κ. Κικίλιας «η χώρα μας ετοιμάζεται φέτος να υποδεχθεί νωρίτερα από κάθε άλλη φορά από την 1η Μαρτίου τους επισκέπτες της θερινής περιόδου.

Εν τω μεταξύ με ανάρτησή του στο Twitter ο κ. Πλεύρης γνωστοποίησε ότι επανέρχεται στην πλήρη λειτουργία του από τις 25 Φεβρουαρίου το νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης. «Είμαστε απολύτως συνεπείς στο χρονοδιάγραμμά μας» τονίζει.

Νωρίτερα σε συνέντευξή του στον Ant1 επανέλαβε πως για όσους υγειονομικούς δεν έχουν εμβολιαστεί, λήγει στις 31 Μαρτίου η αναστολή σύμβασης. Στις 31 Μαρτίου η κυβέρνηση ή θα παρατείνει την διορία αυτή, ή θα πει ότι είναι προαπαιτούμενος ο εμβολιασμός για να προσφέρει κάποιος τις υπηρεσίες του στο ΕΣΥ.

Όπως εξήγησε ακόμη δεν έχει ληφθεί απόφαση, ωστόσο η δική του εισήγηση είναι πως όποιος δεν εμβολιαστεί, δεν μπορεί να βρίσκεται στο ΕΣΥ.

Θρακική Αγορά

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος