ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Χριστίνα Ρουσσίδου: Ο δικός μας άνθρωπος… υποψήφια εκ νέου στην ΚΟΕ

Η αγάπη της για την πισίνα ξεκινάει πριν από πολλά χρόνια… Τότε που στο παλιό κολυμβητήριο της Αλεξανδρούπολης τα πολύ μικρά παιδιά της, Κατερίνα και Θανάσης, ξεκίνησαν εκμάθηση. Την κέρδισε το νερό και σύντομα έγινε έφορος κολύμβησης, αργότερα Αντιπρόεδρος της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης και έπειτα μέλος Δ.Σ της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος. Έχοντας πάντα ως γνώμονα την καλή συνεργασία με αθλητές, προπονητές, γονείς και Συλλόγους έτσι ώστε να γίνει η ζωή των αθλητών καλύτερη και πιο εύκολη όσον αφορά προπονήσεις, προετοιμασίες και αγώνες, η Χριστίνα Ρουσσίδου ξεχώρισε στο χώρο.

Πολλές φορές όλοι εμείς της πισίνας λέμε:

Έχουμε και μια «καρντασίνα» εκεί στην ακριτική Αλεξανδρούπολη!

Ο λόγος σε εκείνη…

  • Είσαι στο ΔΣ της ομοσπονδίας δώσε μας το στίγμα της ΚΟΕ έως σήμερα…

Η ΚΟΕ έφθασε τα αθλήματα του χώρου μας σε υψηλό επίπεδο έως σήμερα (Πανευρωπαϊκά & Παγκόσμια μετάλλια – Συμμετοχή & μετάλλια σε Ολυμπιάδες .λ.π).
Καθήκον μας είναι να φθάσουμε σε όλα τα αθλήματά μας πολύ, πολύ ψηλότερα και με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για τους αθλητές μας.

  • Τι πάει να πει κολύμβηση στην περιφέρεια και ειδικότερα στην Αλεξανδρούπολη;

Η κολύμβηση στην περιφέρεια περνάει αρκετά δύσκολα, ειδικά το τελευταίο χρονικό διάστημα με τον covid 19… Θα προσπαθήσουμε να δώσουμε έμφαση στην περιφέρεια και στους Συλλόγους της που είναι και οι αιμοδότες αθλητών άνω των 17 για παιδιά που περνάνε στα Πανεπιστήμια Αθήνας και Θεσσαλονίκης και αναγκαστικά κάνουν μεταγραφές σε μεγάλες ομάδες της πόλης στην οποία σπουδάζουν.

Ειδικά για την Αλεξανδρούπολη που είναι και η πόλη μου θέλω να σας ενημερώσω ότι μετά από αγώνες και προσπάθειες πολλών ετών επιτέλους τα τελευταία χρόνια αποκτήσαμε ένα υπερσύγχρονο κολυμβητήριο Ολυμπιακών προδιαγραφών (10 διαδρομών – 50 μ κλειστό), επανδρωμένο και με την τελευταία τεχνολογία σε βατήρες-πίνακες και ηλεκτρονική χρονομέτρηση ΩΜΕΓΑ.

Η Αλεξανδρούπολη που βρίσκεται στο σταυροδρόμι Ανατολής-Δύσης με άριστη οδική πρόσβαση από τα Βαλκάνια, με σύγχρονο λιμάνι και διεθνές αεροδρόμιο είναι πανέτοιμη να υποδεχτεί μεγάλα αθλητικά γεγονότα και σε συνδυασμό με την άρτια ξενοδοχειακή της υποδομή να γίνει πόλος έλξης για όλο τον κόσμο.

  • Δηλαδή είσαι αισιόδοξη! Υπάρχει ελπίδα για τη Θράκη μας;

Υπάρχει ελπίδα για τη Θράκη μας!
Είναι μία τόσο ευαίσθητη περιοχή την οποία όμως πρέπει όλοι μας να βοηθήσουμε. Πώς; Με το να γίνονται διοργανώσεις όλων των αθλημάτων μας αναβαθμίζουμε ταυτόχρονα όλη την περιοχή της Θράκης και δημιουργούμε πολλές και καλές προϋποθέσεις για σημαντικά αθλητικά event που τόσο πολύ τα χρειάζεται αυτός ο τόπος για πολλούς λόγους…

  • Το «Νέο κύμα» ως επιλογή σου;

Το «Νέο κύμα» αποτελείται από μια ομάδα ανθρώπων που προέρχονται όλοι από το χώρο της πισίνας είτε σαν πρώην αθλητές είτε σαν Διοικητικοί παράγοντες οι οποίοι έχουν έντονη αίσθηση της προσφοράς ούτως ώστε να αναπτυχθεί περισσότερο η Ομοσπονδία μας με σύγχρονες μεθόδους διοίκησης και διαχείρισης.

 

  • Ο Σπύρος Γιαννιώτης ως πρόσωπο;

Τι να πει κανείς για τον Σπύρο Γιαννιώτη;
Ένα παιδί από επαρχία που ξεκίνησε το κολυμβητικό του ταξίδι από την Κέρκυρα… μετά Θεσσαλονίκη και αργότερα Αθήνα…
Ένας κορυφαίος αθλητής με ήθος, συνέπεια και που πολύ σκληρή προπόνηση και προσπάθεια κατόρθωσε να κατακτήσει το Ολυμπιακό μετάλλιο που συγκλόνισε το 2016 όλο το Πανελλήνιο!
Σήμερα ο Σπύρος έτοιμος και ολοκληρωμένος διεκδικεί την Προεδρεία της Κ.Ο.Ε με όραμα την άνοδό της σε ακόμα υψηλότερο επίπεδο του παγκόσμιου υγρού στίβου.

  • Νέο Κύμα και Σπύρος Γιαννιώτης σηματοδοτούν το «Από το χτες στο σήμερα»;

Στο «Νέο κύμα» μπήκαν νέα άτομα με φρέσκιες ιδέες που σε συνδυασμό με την εμπειρία κάποιων άλλων θα κάνουν την καλύτερη δυνατή διοίκηση και διαχείριση πάντα με γνώμονα τους αθλητές.

  • Σύμβουλος από την Περιφέρεια και μάλιστα από την άκρη της πατρίδας μας… πόσο δύσκολο είναι να συμμετέχεις έτσι στη διοίκηση της ομοσπονδίας;

Καλό θα ήταν από όλους να δοθεί μεγαλύτερη έμφαση στην Περιφέρεια έτσι ώστε να υπάρχει φωνή και εκπροσώπηση αυτής για το καλό των αθλητών της και των Συλλόγων. Σαφώς και είναι δυσκολότερο όταν κάποιος Σύμβουλος είναι μακριά από τα κέντρα αποφάσεων… αλλά τα τελευταία χρόνια με την τρομερή εξέλιξη της τεχνολογίας όλα ήρθαν πιο κοντά και όλα είναι πιο εφικτά. Οι παράγοντες που έχουν όραμα… ήθος… και αγαπάνε πραγματικά αυτό το χώρο δεν έχουν γεωγραφικό προσδιορισμό. Υπηρετούν τα αθλήματα και τους αθλητές σε όλη την Ελλάδα από άκρη σ άκρη.

  • Πως βλέπεις την κατάσταση στην κολύμβηση λόγω Covid 19;

Eίναι μια δύσκολη κατάσταση για όλους μας. Ευελπιστούμε να λήξει σύντομα όλο αυτό που ζούμε εδώ και ένα χρόνο…
Σίγουρα η επόμενη μέρα θα είναι πολύ δύσκολη …αλλά μπορούμε να επανέλθουμε με αισιοδοξία και σκληρή δουλειά.

  • Είπες τη λέξη αισιοδοξία και την κρατήσαμε, θα μας δώσεις ένα μήνυμα αισιοδοξίας;

Είμαι πολύ αισιόδοξη από τη φύση μου σαν άνθρωπος και πιστεύω ακράδαντα ότι σύντομα ξεκινάει ένα νέο ταξίδι με πολλές επιτυχίες στο χώρο μας στα αθλήματά μας με γνώμονα πάντα το τρίπτυχο Αθλητής-Προπονητής-Σύλλογος και μ’ εμάς αρωγούς για τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα σε όλους τους τομείς.

 

 

Χριστίνα Ρουσίδου – Ramada Plaza Thraki

Η Χριστίνα Ρουσσίδου είναι απόφοιτη Οικονομικών Επιστημών με μεταπτυχιακές σπουδές στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, ενώ από το 2001 έως σήμερα εργάζεται με την ιδιότητα Public Relation & Event Manager στο 5* RAMADA PLAZA THRAKI.

Καλή Επιτυχία!

Θρακική Αγορά

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος