ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗ

Χρήστος Μέτιος: Γερά τα θεμέλια της νέας γέφυρας Κομψάτου

Μιλώντας στο περιφερειακό πρόγραμμα της ΕΡΤ ΑΜ-Θ, ο περιφερειάρχης, Χρήστος Μέτιος, σχετικά με την υπογραφή της σύμβασης για την κατασκευή της Νέας Γέφυρας Κομψάτου, με τον ανάδοχο εργολάβο, ανέφερε το πόρισμα της Δημόσιας Διοίκησης, το οποίο αναφερόταν στα υδραυλικά ζητήματα της γέφυρας στο τμήμα που κατέρρευσε.

Το πόρισμα της Δημόσιας Διοίκησης για την πτώση, μια και ήταν και το μοναδικό πόρισμα που βγήκε, καθώς η Αποκεντρωμένη σταμάτησε τη διαδικασία που είχε αναθέσει στο ΤΕΕ, κάνει λόγο για ένα πολύ δύσκολο σημείο του ποταμού, στενή κοίτη, με στροφή, η οποία ενίσχυε την ορμητικότητα των νερών του ποταμού, που χτυπούσαν την γέφυρα, η αντοχή της οποία αδυνάτιζε συν τω χρόνω.

«Αυτό το συγκεκριμένο σημείο ενισχύεται και αφορά κυρίως τις ενισχυμένες βάσεις –τα πέδιλα-της γέφυρας στα θεμέλια”, είπε ο κ. Μέτιος, ενώ για τα έργα που πρέπει να γίνουν στους αναβαθμούς, που υπάρχουν -πριν την παλιά τσιμεντένια γέφυρα του Κομψάτου-  καθώς έχουν καταρρεύσει τμήματά τους, απάντησε πως σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα από τώρα, θα ξεκινήσει η κατασκευή της γέφυρας και η δημοπράτηση των εργασιών αναβάθμισης που πρέπει να γίνουν στους δύο αναβαθμούς.

Σχετικά με την εντολή που είχε δώσει ο κ. Μέτιος για τους ελέγχους που πρέπει να γίνουν σε όλες τις γέφυρες και τα υποστυλώματα τους, σε ολόκληρη την Ανατολική Μακεδονία-Θράκη, υπογράμμισε πως αυτό έχει ολοκληρωθεί και έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες παρεμβάσεις στήριξης και ασφάλειας.

Αξίζει να σημειωθεί πως η νέα Γέφυρα, θα είναι μεγαλύτερη, μήκος 114 μέτρα, ενώ το πλάτος του οδοστρώματος για την κυκλοφορία των οχημάτων θα είναι 11 μέτρα. Θα περιλαμβάνει σύστημα απομάκρυνσης όμβριων υδάτων, πεζοδρόμιο και ηλεκτροφωτισμό.

Θρακική Αγορά

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος