ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗ

Δ. Πέτροβιτς: «Δρομολογείται η αποκατάσταση των ζημιών στον Έβρο εξαιτίας των πρόσφατων καιρικών φαινομένων» (βίντεο)

Με τη σύσταση ειδικής επιτροπής, στην οποία συμμετέχει και η Περιφέρεια ΑΜΘ, πρόκειται να παρουσιαστούν στο επόμενο διάστημα προς τα υπουργεία Οικονομίας και Αγροτικής Ανάπτυξης προτάσεις για την καταγραφή και αποκατάσταση των ζημιών στον Έβρο εξαιτίας των πρόσφατων καιρικών συνθηκών.

Το ζήτημα συζήτησε σε χθεσινή (24/02) τηλεδιάσκεψη με τους γενικούς γραμματείς του Υπουργείου Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και μέλη των Τοπικών Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων (ΤΟΕΒ) και του Γενικού Οργανισμού Εγγείων Βελτιώσεων (ΓΟΕΒ) ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς.

Ο Δημήτρης Πέτροβιτς

«Ήταν αναμενόμενη και έπρεπε να γίνει η σύσκεψη, καθώς έχουν προκληθεί τεράστιες ζημιές από τα καιρικά φαινόμενα της 12ης Ιανουαρίου και της 1ης Φεβρουαρίου στην περιοχή μας. Οι ζημιές προκλήθηκαν σε όλες τις υποδομές των ΤΟΕΒ και σε χιλιάδες στρέμματα αγροτικών εκτάσεων» δήλωσε στο e24 o κ. Πέτροβιτς, εξηγώντας ότι είναι η πρώτη φορά που γίνεται μια τέτοιου είδους τηλεδιάσκεψη.

«…η συζήτηση και είχε ως αποτέλεσμα την ανάγκη καταγραφής και καλύτερου συντονισμού όλων των δυνάμεων, προκειμένου οι αγρότες να μην αντιμετωπίζουν μόνοι τους αυτά τα προβλήματα αλλά να έχουν και την κρατική αρωγή» επεσήμανε ο κ. Πέτροβιτς.

«Στο επόμενο διάστημα, σε μια επιτροπή που συστάθηκε και συμμετέχει και η Περιφέρεια, θα υποβληθούν όλες οι προτάσεις των προέδρων των ΤΟΕΒ και του ΓΟΕΒ, ώστε μια συγκεντρωτική και συγκεκριμένη πρόταση να αποσταλεί στα συναρμόδια υπουργεία για να δρομολογηθούν λύσεις σε αυτά τα προβλήματα» κατέληξε ο Αντιπεριφερειάρχης.

Θρακική Αγορά

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος