ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δ. Πέτροβιτς: «Να γίνουν τεστ COVID στους συνοριοφύλακες αλλά και στους εισερχόμενους μετανάστες»

Τεστ για την ανίχνευση του COVID-19 τόσο στους συνοριοφύλακες και αστυνομικούς του Έβρου όσο και στους εισερχόμενους μετανάστες προτρέπει να γίνουν ο Αντιπεριφερειάρχης του Νομού, Δημήτρης Πέτροβιτς, αναφερόμενος στο αβέβαιο επιδημιολογικό φορτίο των ατόμων που εισέρχονται από τα σύνορα της χώρας.

«Οι συνοριοφύλακες και οι αστυνομικοί έρχονται σε επαφή με παράνομα εισερχόμενους μετανάστες. Δε γνωρίζουμε το επιδημιολογικό φορτίο αυτών των ατόμων, τα οποία δεν τηρούν τα μέτρα προστασίας, κανένας από αυτούς δε φορά μάσκες. Εντούτοις έρχονται σε επαφή τόσο με αστυνομικούς όσο και με συνοριοφύλακες» δήλωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος στο evros24.

Ο Δημήτρης Πέτροβιτς

Ο κ. Πέτροβιτς, όπως επίσης και ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας, ο Κώστας Βενετίδης, έχει ζητήσει επανειλημμένως διαρκείς ελέγχους τεστ στους αστυνομικούς και συνοριοφύλακες από συνεργεία του ΕΟΔΥ, υποβάλλοντας τα σχετικά αιτήματα. Ταυτόχρονα, έχει ζητήσει να γίνονται τεστ και σε όσους μετανάστες εισέρχονται στη χώρα από την Τουρκία.

«Πριν λίγο καιρό σημειώθηκε ένα τροχαίο ατύχημα με μετανάστες, όπου έξι από τους επτά ήταν θετικοί στον κορωνοϊό και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου. Μαζί τους μπήκαν σε καραντίνα κάποιοι από τους ιατρούς, καθώς δεν ήταν γνωστό ότι οι μετανάστες ήταν φορείς» σημείωσε ενδεικτικά ένα περιστατικό, το οποίο έδειξε την ανάγκη να γίνονται τεστ για την υγειονομική ασφάλεια και του ιατρικού προσωπικού που βρίσκεται «στις επάλξεις» αυτές τις μέρες.

«Πρέπει να υπάρχουν αυστηρά συλλογικά μέτρα και να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην προφύλαξη των σωμάτων ασφαλείας που έρχονται με μετανάστες, καθώς δε γνωρίζουμε τι συμβαίνει ακριβώς με τη διασπορά του κορωνοϊού στην Τουρκία – οι πληροφορίες είναι συγκεχυμένες. Πρέπει να προφυλάξουμε τους ανθρώπους στα σύνορα και να έχουμε μια συλλογική εικόνα της κατάστασης των εισερχομένων από τα σύνορα» κατέληξε ο ίδιος.

Θρακική Αγορά

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος