ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δελτίο Ενημέρωσης για τη συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Έβρου με κλιμάκιο της ΠΑΔΕΕ

Την αρωγή της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (ΠΑΔΕΕ) για την προσέλκυση ομογενειακών, και όχι μόνο, επενδύσεων στον ακριτικό νομό, ζήτησε ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτριος Πέτροβιτς, κατά τη συνάντηση με το κλιμάκιο της ΠΑΔΕΕ, που με επικεφαλής τον Γερουσιαστή των Η.Π.Α. Λεωνίδα Ραπτάκη, τον επισκέφτηκε στο ΝΟΜΑΡΧΕΙΟ.

Στο κλιμάκιο συμμετείχαν οι Stephan Pappas, Maria Collett, Audeh Quawas και Vasiliki Tsouplaki, Γερουσιαστές και βουλευτές σε νομοθετικά σώματα στις ΗΠΑ, την Σουηδία και την Ιορδανία.

Κατά τη συνάντηση ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου ανέπτυξε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του ακριτικού νομού και ζήτησε τη συνδρομή και αρωγή της ΠΑΔΕΕ για την έλευση επενδύσεων στην περιοχή, οι οποίες θα ενισχύσουν τον αναπτυξιακό σχεδιασμό κυβέρνησης και Περιφέρειας, συμβάλλοντας παράλληλα στη συγκράτηση των νέων στην ύπαιθρο και δη στα σύνορα.

Ο κ. Πέτροβιτς υπογράμμισε πως «τα τελευταία χρόνια η ιστορία και η γεωγραφία ανταμείβουν τον Έβρο, που σήμερα με τους αγωγούς φυσικού αερίου και τα έργα στους τομείς της ενέργειας, την ενίσχυση των συγκοινωνιακών υποδομών και το επενδυτικό ενδιαφέρον αξιοποίησης του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης, οι συνθήκες αλλάζουν και η περιοχή αποκτά προστιθέμενη αξία. Με ισχυρό πρωτογενή τομέα και σημαντικά σημεία τουριστικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος, επιχειρείται να οικοδομηθούν οι όροι μιας δυναμικής, διατηρήσιμης και ταυτόχρονα ισόρροπης ανάπτυξης με πρωταγωνιστές την ιδιωτική πρωτοβουλία». Τόνισε μάλιστα πως «η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης με τον περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο, σταθερά καταβάλλει κάθε υποστηρικτική προσπάθεια για την προώθηση και υλοποίησή επενδύσεων στην περιοχή».

Ο Γερουσιαστής κ. Ραπτάκης και τα μέλη του κλιμακίου της ΠΑΔΕΕ, που πραγματοποίησαν διήμερη επίσκεψη στον Έβρο, άκουσαν με ενδιαφέρον τις προτάσεις, υποσχόμενοι να συνδράμουν ποικιλοτρόπως από τη θεσμική τους θέση.

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος