ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διευκρινίσεις: «Τι πρέπει να κάνουν μαθητές και εκπαιδευτικοί που δεν βρήκαν self tests»

Διευκρινίσεις σχετικά με τη διάθεση των δωρεάν self test δίνονται σε κοινή ανακοίνωση των υπουργείων Υγείας και Παιδείας.

Όπως επισημαίνεται: «Από την Τετάρτη 5/1 ως σήμερα δόθηκαν περισσότερα από 6,7 εκατ. τεστ στο 87,4% των δικαιούχων μαθητών και εκπαιδευτικών. Είχαμε τη μεγαλύτερη προσέλευση από ποτέ και ευχαριστούμε θερμά την εκπαιδευτική κοινότητα για τη μαζική ανταπόκριση στο νέο πρωτόκολλο».

«Εχθές και σήμερα το πρωί, λόγω της υψηλής ζήτησης σε φαρμακεία, έγιναν αναγκαίες ενέργειες ανακατανομής εφοδιασμού των φαρμακείων από τις φαρμακαποθήκες για να καλυφθούν ανάγκες»,

«Στις λίγες περιπτώσεις μαθητών και εκπαιδευτικών που δεν προμηθεύτηκαν self-test, μπορούν να διαθέσουν οι Σχολικές Μονάδες και οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, που έχουν κατά κανόνα αποθέματα. Εφόσον δεν έχουν, μπορούν να ειδοποιήσουν τη Σχολική τους Επιτροπή να τις προμηθεύσει με self-test για το άνοιγμα της Δευτέρας».

Μιλώντας πάντως στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Απόστολος Βαλτάς  έκανε λόγο για ελλείψεις.

Ο προσυμπτωματικός διαγνωστικός έλεγχος  μέσω αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας (self test) είναι υποχρεωτικός για όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες, εμβολιασμένους και μη, καθώς και για τους εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς.

Για την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας των σχολείων,τα  3 σελφ τεστ πρέπει να γίνουν από μαθητές και εκπαιδευτικούς έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση στο σχολείο τη Δευτέρα, την Τρίτη και την Παρασκευή.

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος