ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δίκη Τοπαλούδη: «Αρνήθηκε να συνευρεθεί με τους κατηγορούμενους και την σακάτεψαν», καταθέτει μάρτυρας

Με την παρουσία και των δύο κατηγορουμένων στο δικαστήριο αλλά με την απουσία των γονιών της Ελένης Τοπαλούδη, συνεχίστηκε η δίκη για τον βιασμό και τη δολοφονία της φοιτήτριας τον Νοέμβριο του 2018 στη Ρόδο.

Με την έναρξη της διαδικασίας, ο 24χρονος κατηγορούμενος αλβανικής καταγωγής, ο οποίος εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο ακροατήριο, δήλωσε στο δικαστήριο ότι θέλει να συνεργαστεί και να πει την αλήθεια.

«Ήρθα να σας πω την αλήθεια όπως έγιναν τα γεγονότα. Θα αποδεχθώ τις ευθύνες μου», είπε ο κατηγορούμενος με τον πρόεδρο να απαντά:

Πρόεδρος: Το να ομολογήσετε την αλήθεια είναι ένας τρόπος αποκατάστασης.

Κατηγορούμενος: Ναι θέλω να συνεργαστώ με το δικαστήριό σας.

Πρόεδρος: Θα το δούμε.

Πρώτος μάρτυρας στο δικαστήριο κατέθεσε ο ιατροδικαστής Παναγιώτης Κοτρέτσος, ο οποίος είχε διενεργήσει τη νεκροψία -νεκροτομή στη σορό του θύματος. Όπως είπε, «τα ευρήματα φώναζαν εξ αρχής για  εγκληματική ενέργεια. Υπήρχαν χαρακιές  στο λαιμό ήταν από αιχμηρό όργανο. Υπήρχαν και οι εκχυμώσεις στο τράχηλο που έδειχναν απόπειρα στραγγαλισμού. Έγιναν με δυο χέρια. Στην κεφαλή υπήρχαν πολλαπλά τραύματα,  τα οποία δεν μπορεί να διευκρινιστεί αν όλα έγιναν εν ζωή. Στον εγκέφαλο υπήρχαν αιμορραγίες και αιματώματα. Τα τελευταία έγιναν  εν ζωή, δεν μπορούν να γίνουν μετά θάνατον τα αιματώματα.»

Ως αιτία θανάτου, ο μάρτυρας υποστήριξε ότι ήταν ο πνιγμός, ενώ δεν απέκλεισε το θύμα να βρισκόταν σε ημιλιπόθυμη κατάσταση όταν βρέθηκε στη θάλασσα.

Πρόεδρος: Αν πήγαινε νοσοκομείο;

Μάρτυρας: Θα έμπαινε σε ΜΕΘ χωρίς να ξέρουμε αν θα ζούσε

Πρόεδρος: Το τραύμα στο αυτί, από τι προήλθε;

Μάρτυρας: Δε μπορώ πω με βεβαιότητα. Ήταν ένα σοβαρό πλήγμα μάλλον από θλον όργανο. Η κοπέλα ήταν μεγαλόσωμη, ένα ψηλό κορίτσι περίπου 1.80 ύψους κατά εκτίμηση 70 κιλά και πάνω.

Πρόεδρος: Θα μπορούσε ένα άτομο να τη σηκώσει;

Μάρτυρας: Ο πιο δυνατός άνθρωπος του κόσμου, ναι θα μπορούσε. Είναι δύσκολος ο χειρισμός του σώματος ενός ανθρώπου που χάνει τις αισθήσεις του. Δεν ήταν μόνο το να τη σηκώσει.  Δεν είναι αδύνατο να το κάνει ένας άνθρωπος, αλλά αν το έκανε ένας άνθρωπος θα μένανε σημάδια. Τέτοια σημάδια δεν υπήρχαν. Φαίνεται να μεταφέρθηκε στα χέρια. Δεν υπήρχε το παραμικρό στη σορό. Ούτε τρίψιμο σε κάποια επιφάνεια και μάλιστα το σώμα ήταν γυμνό.

Πρόεδρος: Θα μπορούσαν να ξέρουν ότι ήταν ζωντανή όταν την έριχναν στη θάλασσα;

Μάρτυρας: Ξέρουμε με βεβαιότητα πως όταν την έριχναν στη θάλασσα ήταν ζωντανή. Η συγκεκριμένη περίπτωση δείχνει μια ακραία απάνθρωπη συμπεριφορά, δεν υπήρχε ίχνος ανθρωπισμού. Να πάρεις ένα σώμα και να το πετάξεις; Πρέπει να είσαι πολύ έξυπνος δράστης για να σκεφτείς να εξαφανίσεις την ύπαρξη dna. Αποδεικνύεται όμως  ότι δεν ήταν και τόσο έξυπνοι γιατί για να πάει  η σορός στο βυθό θέλει μερικές ημέρες. Εδώ έγιναν ερασιτεχνικά.»

Στη συνέχεια στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε ο λιμενικός Θωμάς Ζώβας, ο οποίος είχε διεξάγει τις έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών και την ταυτοποίηση του θύματος. Όπως είπε μέσω καμερών, εντόπισε τον αλβανικής καταγωγής κατηγορούμενο, ο οποίος τους οδήγησε στον Ροδίτη.

«Μας είπε ότι πρώτα εκείνος ήρθε σε συνουσία με την Ελένη, η οποία όταν αρνήθηκε να συνευρεθεί και με τον συγκατηγορούμενό του, της επιτέθηκαν διότι τους έλεγε ότι θα πήγαινε στην αστυνομία. Μας είπε ότι την κρατούσε ο ένας και ο άλλος τη χτυπούσε. Από τα ευρήματα φαινόταν ότι η κοπέλα έχει χτυπηθεί πολύ άσχημα. Ακόμη μας είπε ότι τα χτυπήματα με το σίδερο τα έκανε ο συγκατηγορούμενός του και πως μετά αποφάσισαν να την τελειώσουν. Πήραν και το μαχαίρι για να τη μαχαιρώσουν, αλλά στράβωσε γιατί ήταν χοντρόπετση, μου είπε. Πήγαμε μαζί στο σημείο που την πέταξαν. Όπως μου είπε, μετά επέστρεψαν στο σπίτι για να το καθαρίσουν. Από κάτω, έμενε η γιαγιά του Ροδίτη.»

Πρόεδρος: Θεωρείτε ότι η γιαγιά άκουσε κάτι;

Μάρτυρας: Όπως είδαμε, είχε γίνει μακελειό. Σίγουρα είχε γίνει φοβερή φασαρία. Έζησε βασανιστήρια. Ο στηθόδεσμος δεν βγήκε από το σώμα της, γιατί δεν υπήρχε η συναίνεση της κοπέλας. Τα ρούχα της ήταν σχισμένα δεν ήταν διπλωμένα σε μια άκρη. Είναι φως φανάρι, το τι έγινε. Η κοπέλα πιέστηκε να κάνει σεξ και με τους δυο, αντιστάθηκε και τη σακατέψανε.

Νωρίς το πρωί, το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα της υπεράσπισης για διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης στον Ροδίτη κατηγορούμενο.

https://www.naftemporiki.gr/story/1844703/diki-topaloudi-arnithike-na-suneurethei-me-tous-katigoroumenous-kai-tin-sakatepsan-katathetei-marturas

Θρακική Αγορά

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος