ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δηλώσεις Προέδρου ΕΒΕΡ, Αντώνη Γραβάνη, για την Ημέρα της Ευρώπης

Ενόψει της Ημέρα της Ευρώπης ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης, Αντώνης Γραβάνης, προέβη στις ακόλουθες δηλώσεις:

9 Μαΐου. Η ημέρα που η Ευρώπη γιορτάζει την Ενότητα και την Ειρήνη. Η ημέρα της Ευρώπης σηματοδοτεί την επέτειο της «Διακήρυξης του Σουμάν», για την πολιτική συνεργασία στην Ευρώπη, καθιστώντας τον πόλεμο μεταξύ των ευρωπαϊκών εθνών αδιανόητο.

Τα έθνη της Ευρώπης συνέπραξαν με ελεύθερη βούληση στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία έχει ως βάση τις αρχές της Ισότητας, Ελευθερίας, Δημοκρατίας ,Δικαιοσύνης και αμοιβαίας Ευρωπαϊκής Αλληλεγγύης .

Η Ευρωπαϊκή Ένωση αποτελεί την ένωση και συνύπαρξη στόχων και προϋποθέσεων, όπως η οικονομία της αγοράς, η κοινωνική προστασία, η διασφάλιση του κράτους δικαίου, η προστασία του πλανήτη, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών, πάντα με γνώμονα το εθνικό και κοινό ευρωπαϊκό συμφέρον.

Οι σημερινές προκλήσεις που ταλανίζουν την Ευρώπη είναι πολλές και επιτακτικές. Η υγειονομική κρίση, ο πόλεμος και η ενεργειακή κρίση είναι κάποια από τα θέματα με τα οποία έρχεται αντιμέτωπη η Ευρωπαϊκή Ένωση και η αντιμετώπιση τους είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της ακεραιότητας και ενότητάς της. Η ανάγκη ενεργούς και μαζικής σύμπραξης στην ιδέα της ενοποιημένης και ειρηνικής Ευρώπης κρίνεται πιο επιτακτική από ποτέ.

Η Ευρώπη  χρειάζεται ένα νέο όραμα με επίκεντρο τον άνθρωπο, για να εμπνεύσει και να γίνει πράξη η Ενωμένη Ευρώπη.”

Θρακική Αγορά

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος