ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗ

Δήμαρχος Ορεστιάδας στον Realfm: Μη αναγκαία η αύξηση της δυναμικότητας των δομών της περιοχής

“Ενώ όλα τα επίσημα στοιχεία της Πολιτείας δείχνουν μια τεράστια μείωση των μεταναστευτικών ροών πάνω από 62% το 2020 σε σχέση με το 2019, και πάνω από 80% στο πρώτο δίμηνο του 2021, συν τα αποτρεπτικά εμπόδια που έχουν μπει, όπως είναι ο φράκτης και η πρόσληψη συνοριοφυλάκων που ενίσχυσαν τη δύναμη αποτροπής, είχαμε μια ξαφνική απόφαση του υπουργείο Μετανάστευσης να τριπλασιάσει τη δυναμικότητα των δύο δομών που έχουμε στην περιοχή, το ΚΥΤ και το προαναχωρησιακό κέντρο κράτησης αλλοδαπών” δήλωσε ο δήμαρχος Ορεστιάδας, Βασίλης Μαυρίδης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

“Έπειτα από μια συνεχή συζήτηση διμήνου, ήρθε η απόφαση του Πρωθυπουργού που έβαλε τέλος στο σενάριο της αύξησης της δυναμικότητας και χωρητικότητας του ΚΥΤ. Εμείς από την πρώτη στιγμή λέγαμε με επιχειρήματα ότι δεν υπάρχει λόγος για επέκτασή του και τώρα μένει το μελανό σημείο της αύξησης του προαναχωρησιακού κέντρου κράτησης, το οποίο πρέπει να συζητηθεί και να μιλήσουμε μόνο για βελτίωση των υποδομών” σημείωσε.

“Η αναστάτωση προκλήθηκε χωρίς να υπάρχει κανένας λόγος, μια αύξηση στις δομές αυτές δεν εξυπηρετεί καμία πραγματική ανάγκη” υπογράμμισε.

 

 

Θρακική Αγορά

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος