ΔΙΑΦΟΡΑ

Δημήτρης Χαρίτου από το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Κομοτηνής: «Να ενθαρρύνουμε τις γυναίκες να μη φοβηθούν, να σπάσουν τη σιωπή, να καταγγείλουν περιστατικά βίας και κακοποίησης σε βάρος τους»

Ο βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου επισκέφτηκε σήμερα το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Κομοτηνής στον χώρο της δημοτικής αγοράς Κομοτηνής.

Ενημερώθηκε από την ψυχολόγο Λιζέτα Λιούρτα και την νομική σύμβουλο Βάνα Παπαστεργίου ότι το Κέντρο λειτουργεί σε περιφερειακό επίπεδο υπό την αιγίδα του ΚΕΘΙ-Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας και παρέχει δωρεάν υπηρεσίες σε γυναίκες που υφίστανται ή έχουν υποστεί οποιαδήποτε μορφή βίας, γυναίκες θύματα βίας και γυναίκες θύματα πολλαπλών διακρίσεων.

Ο βουλευτής ευχαρίστησε τις εκπροσώπους του Συμβουλευτικού Κέντρου για την αναλυτική ενημέρωση, τις συνεχάρη για την πλούσια δράση που αναπτύσσουν στην περιοχή και εξέφρασε την υποστήριξη και διαβεβαίωσή του ότι θα είναι αρωγός στο δύσκολο και συνάμα χρήσιμο έργο τους υπεράσπισης των γυναικών που υφίστανται κάθε μορφής βία.

Σε δήλωσή του μετά το πέρας της επίσκεψης ανέφερε: «Επισκέφτηκα σήμερα το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών στην Κομοτηνή με αφορμή της καταιγιστικές εξελίξεις που συγκλόνισαν το πανελλήνιο με τις αποκαλύψεις της Ολυμπιονίκης Σοφίας Μπεκατώρου, που έσπασε τη σιωπή της και έκανε γνωστό τον βιαστή της. Η επίσκεψή μου έχει συμβολικό αλλά και ουσιαστικό χαρακτήρα. Συμβολικό, γιατί δεν πρέπει να υπάρξει καμία ανοχή σε τέτοια περιστατικά βίας και κακοποίησης σε βάρος των γυναικών. Αυτά πρέπει να εκλείψουν από την ελληνική κοινωνία και χρειάζεται να εκριζωθεί από το σώμα της ελληνικής κοινωνίας η κουλτούρα του βιασμού. Ουσιαστικό, γιατί δυστυχώς τέτοια περιστατικά βίας και κακοποίησης υπάρχουν και στην περιοχή μας και οφείλουμε όλοι να συμβάλλουμε να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά. Το μήνυμα που θέλω εδώ από το Κέντρο να στείλω στις γυναίκες είναι να μη διστάσουν, να μη φοβηθούν, να σπάσουν τη σιωπή, να καταγγείλουν περιστατικά βίας και κακοποίησης σε βάρος τους. Να γνωρίζουν ότι υπάρχει στην Κομοτηνή το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών και o Ξενώνας Φιλοξενίας Κακοποιημένων Γυναικών. Συμβουλευτικό Κέντρο, στο οποίο μπορούν να απευθύνονται και να ζητήσουν συμπαράσταση, να έχουν υποστήριξη στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν».

Θρακική Αγορά

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος