ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημήτρης Χαρίτου: «Αρνείται η κυβέρνηση να ικανοποιήσει το δίκαιο αίτημα ίδρυσης και λειτουργίας Λιμενικού Σταθμού στην ΠΕ Ροδόπης”

Με ερώτησή μου στον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής είχα ζητήσει από την κυβέρνηση την ίδρυση και λειτουργία Λιμενικού Σταθμού στην ΠΕ Ροδόπης. Ένα ώριμο αίτημα που ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες και η ικανοποίησή του θα συνέβαλε να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά οι διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες στην αλιεία, τον τουρισμό, την επιχειρηματική δραστηριότητα και την ασφάλεια στην περιοχή. Ανάγκες που με τεκμηριωμένο τρόπο έκανα γνωστές στον υπουργό μέσω της ερώτησής μου με βάση τα στοιχεία που είχα στη διάθεσή μου από την Ένωση Λιμενικών ΑΜΘ και υποστήριζαν οι επαγγελματίες της αλιείας και του τουρισμού, όπως και ο Δήμος Κομοτηνής.

Στην απάντηση του ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ι.Πλακιωτάκης δυστυχώς δεν αναγνωρίζει αυτή τη νέα πραγματικότητα και τις αυξημένες ανάγκες που έχουν διαμορφωθεί στην περιοχή. Το χειρότερο όμως είναι ότι αρνείται την αναγκαιότητα δημιουργίας Λιμενικού Σταθμού, επιμένοντας ότι είναι αρκετά τα δύο μικρών δυνατοτήτων Λιμενικά Φυλάκια του Φαναρίου και της Μαρώνειας, σε αντίθεση με υποστηρίζουν οι εκπρόσωποι των λιμενικών και οι φορείς της περιοχής.

Είναι βέβαιο ότι τα προβλήματα από τη μη ικανοποίηση εκ μέρους της κυβέρνησης του αιτήματος για ίδρυση και λειτουργία Λιμενικού Σταθμού στην ΠΕ Ροδόπης, θα εμφανιστούν πολύ γρήγορα, όπως και η αδυναμία των υπαρχουσών λιμενικών δομών να ανταποκριθούν στις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες. Δυστυχώς η έλλειψη σχεδιασμού θα οδηγήσει σε αδιέξοδο τη λειτουργία των λιμενικών υπηρεσιών σε βάρος των αναγκών της Ροδόπης, που ως περιοχή θα έπρεπε να βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ως η μοναδική περιοχή που στερείται ανεξάρτητης λιμενικής αρχής.

 

Θρακική Αγορά

LABON Boutique

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος