ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής: Εγκρίθηκε το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου, ύψους 60 εκατ. ευρώ. Έντονες αντιπαραθέσεις κατά τη συνεδρίαση

Συνεδρίασε την περασμένη Τετάρτη 7/12 το Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής με κύριο θέμα του το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου για το 2023. Η παρουσίαση του προγράμματος που ανέρχεται στα 60 εκατ. ευρώ, πυροδότησε έντονες αντιπαραθέσεις μεταξύ διοίκησης και μείζονος αντιπολίτευσης, δίνοντας έτσι ένα προεκλογικό χρώμα στο όλο κλίμα που επικράτησε.

Η κατάρτιση και η ψήφιση του Τεχνικού Προγράμματος δείχνει την σημαντική δουλειά που γίνεται από τις υπηρεσίες του δήμου παρά την υποστελέχωσή τους, ενώ είναι πάντα έτοιμοι για όλες τις προσκλήσεις εθνικών και ευρωπαικών προγραμμάτων. “Ο δήμος κάνει ένα μεγάλο έργο και αυτό αντανακλάται στην πόλη αλλά και στους οικισμούς” σημείωσε.

Το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία και περιλαμβάνει μελέτες, έργα και προμήθειες ύψους 60 εκατ. Ευρώ, με τη συντριπτική πλειοψηφία αυτών να ανήκουν σε χρηματοδοτούμενα έργα από το ΕΣΠΑ και άλλα προγράμματα. Κάποια από αυτά έχουν ήδη ξεκινήσει ή βρίσκονται στην τελική ευθεία για συμβασιοποίηση και άλλα είναι νέα έργα που αφορούν τη βελτίωση αγροτικών οδών του δήμου Κομοτηνής, την ανέγερση του 1ου και 11ου Νηπιαγωγείου της πόλης, καθώς και την ενεργειακή αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό του κλειστού κολυμβητηρίου.

 

Για το μεγαλύτερο Τεχνικό Πρόγραμμα σε επίπεδο προϋπολογισμού, μίλησε στην εισήγησή του ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Καρασταύρου, σημειώνοντας πως έτσι καλύπτονται οι ανάγκες του δήμου σε βάθος τετραετίας. “Μιλάμε για μια προοπτική για την πόλη και τους οικισμούς που θα δώσει μια άλλη εικόνα” σημείωσε και παράλληλα συνέκρινε αυτό το πρόγραμμα με το προηγούμενο, το Urban που προϋπολογισμό 12,4 εκατ. ευρώ και για την υλοποίησή του χρειάστηκαν τρεις δημαρχιακές θητείες, θέλοντας έτσι να απαντήσει στην κριτική που δέχεται ο δήμος για τις καθυστερήσεις στην υλοποίηση των έργων του. Συγκεκριμένα δήλωσε: “θέλω να ψάξουν αυτοί που μας κατηγορούν να βρουν ένα έργο του οποίου η ωρίμανση, η υποβολή, η ένταξη και η δημοπράτησή του έγινε σε μια θητεία”, όπως έκανε ο δήμος Κομοτηνής σε ένα πλήθος έργων της τάξης των 30εκ. ευρώ.

Από τη μεριά του ο επικεφαλής της “Σύμπραξης Προοπτικής“ Αντώνης Γραβάνης μίλησε για πολύ αργή απορρόφηση κονδυλίων από την πλευρά του δήμου Κομοτηνής, υποστηρίζοντας πως μόνο προστίθενται νέα έργα χωρίς να αποπερατώνονται τα παλιά, με τους αριθμούς να είναι ακόμα χειρότεροι αν αφαιρεθούν πάγια έργα, όπως οι συντηρήσεις. Κατηγόρησε τη διοίκηση για έλλειψη σχεδιασμού τόσο για νέες σχολικές υποδομές όσο και για αναβάθμιση των παλιών, αλλά και για την έλλειψη σοβαρής διεκδίκησης για εκτάσεις και κτίρια.“Περισσότερα χρήματα πληρώνετε για την προβολή της διοίκησης παρά για τα έργα” κατέληξε.

Θ.Α.

Θρακική Αγορά

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος