ΔΙΑΦΟΡΑ

ΔΠΘ: Με μεγάλη επιτυχία διεχήθη το 5ο Συνέδριο Αθλητικού Τουρισμού, Χορού και Αναψυχής (ΑΤοΧΑ) στην Κομοτηνή

5ο Συνέδριο Αθλητικού Τουρισμού, Χορού και Αναψυχής (ΑΤοΧΑ)- Τεχνολογίες Industry 4.0: Εφαρμογές στον Αθλητισμό, τον Τουρισμό και το Χορό του ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΡΑΚΗΣ με τις συμμετοχές των σχολών:
-Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού
-Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού
-Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών
-«Αθλητικός Τουρισμός, Οργάνωση Δρώμενων, Χορός»

Για 5η η συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιήθηκε το Συνέδριο Αθλητικού Τουρισμού, Χορού και Αναψυχής (ΑΤοΧΑ) με θέμα: Τεχνολογίες Industry 4.0: Εφαρμογές στον Αθλητισμό, τον Τουρισμό και το Χορό.

Την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου κήρυξε ο κ. Ιωάννης Κυριαζής, Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Νέας Γενιάς, Δήμου Κομοτηνής. Η προσκεκλημένη ομιλήτρια Καθηγήτρια του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας του Δ.Π.Θ., Χριστίνα Παπαγεωργοπούλου αναφέρθηκε στην έρευνα και καινοτομία στους τομείς του πολιτισμού, του τουρισμού και της δημιουργικής βιομηχανίας. Επίσης η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια «του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιόνιου Πανεπιστήμιου, Ρενάτα Δαλιανούδη, αναφέρθηκε στην χρήση της τεχνολογίας στις παραστατικές τέχνες και στη μουσική βιομηχανία. Στο πλαίσιο του 5ου Συνεδρίου ΑΤοΧΑ πραγματοποιήθηκαν τρία σεμινάρια:

Σεμινάριο 1ο: Ραδιόφωνο και Μουσική Παραγωγή
Εισηγητής: Ρενάτα Δαλιανούδη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια «Μουσικής και Οπτικο-ακουστικού
Πολιτισμού», Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας, Ιόνιο Πανεπιστήμιο

 

Σεμινάριο 2ο: Η Χορευτική Παράδοση του Ζαγορίου
Εισηγητής: Αργύρης Μπίστας, Υπ. Καθηγητής Φυσικής Αγωγής

Σεμινάριο 3ο: Βόρεια Θράκη – Μιχαλίτσι (Διώνη Ν. Ροδόπης). Χοροί και Τραγούδια.
Εισηγητής: Βασίλης Βασιλείου, Καθηγητής Φυσικής Αγωγής

Τέλος, το πρόγραμμα του συνεδρίου περιλάμβανε 64 πρωτότυπες ανακοινώσεις με πλούσια θεματολογία σχετική με τις σύγχρονες τάσεις και εξελίξεις της επιστήμης του αθλητικού τουρισμού, της οργάνωσης δρώμενων και του χορού.

Θρακική Αγορά

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος