ΔΙΑΦΟΡΑ

Δυναμική συγκέντρωση πραγματοποίησαν σωματεία και φορείς στο μνημείο Εθνικής Αντίστασης

Δυναμική συγκέντρωση πραγματοποίησαν σωματεία και φορείς στο μνημείο Εθνικής Αντίστασης, όπου κατέθεσαν στεφάνια και ανθοδέσμες στη μνήμη των πεσόντων και των αγωνιστών του Πολυτεχνείου η ΕΝΙΔΥΚ, ο Σύλλογος Γυναικών Ροδόπης, ο Σύλλογος Φοιτητών Κοινωνικής Διοίκησης, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ, το Παράρτημα Ροδόπης της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ, καθώς και η ΤΕ Ροδόπης του ΚΚΕ και το ΤΣ Ροδόπης της ΚΝΕ.

Ομιλία στη συγκέντρωση πραγματοποίησε ο πρόεδρος της ΕΝΙΔΥΚ, Βαγγέλης Ευαγγελόπουλος. Μεταξύ άλλων, ανέδειξε τον επίκαιρο χαρακτήρα των συνθημάτων του Πολυτεχνείου, αναφέροντας την οριακή κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο δημόσιο σύστημα Υγείας, αλλά και τις ανατροπές του αιώνα που προετοιμάζει η κυβέρνηση της ΝΔ με κατάργηση του 8ωρου και θέσπιση 10ωρου, το χτύπημα της συνδικαλιστική δράση. Παράλληλα καταδίκασε τον κυβερνητικό αυταρχισμό και την απαγόρευση του αγωνιστικού εορτασμού της εξέγερσης του πολυτεχνείου, που «έσπασε» στην πράξη.

Επίσης, τόνισε πως όπως και στο πρώτο κύμα της πανδημίας, έτσι και με τη σημερινή ημέρα αποδεικνύεται πως τα εργατικά σωματεία και το λαϊκό κίνημα έχουν πείρα, αλλά και υπευθυνότητα ώστε να μπορούν να συνεχίζουν τον αγώνα τους σε όλες τις συνθήκες, τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας, κάτι που δεν μπορεί η κυβέρνηση να εξασφαλίσει μέσα στους χώρους δουλειάς, στα νοσοκομεία, στα σχολεία, στα ΜΜΜ.

Οι συμμετέχοντες ανανέωσαν το αγωνιστικό ραντεβού τους για την απεργία της 26ης Νοέμβρη και ολοκλήρωσαν τη συμβολική συγκέντρωση με συνθήματα ενάντια στην καταστολή και τον αυταρχισμό, όπως: «Η τρομοκρατία δεν θα περάσει, του λαού η πάλη θα την σπάσει», ενώ ακούστηκαν και συνθήματα, όπως: «Μέτρα προστασίας στην πανδημία, θέλουμε δημόσια και δωρεάν υγεία», «Το πολυτεχνείο δεν ήταν γιορτή, ήταν εξέγερση και πάλη ταξική».

Θρακική Αγορά

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος