ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Έγιναν μετρήσεις πιέσεως και σακχάρου στους κατοίκους της Νυμφαίας

Η Κοινότητα Πανδρόσου σε συνεργασία με την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Κομοτηνής διοργάνωσε μια δράση στην πλατεία του οικισμού Νυμφαία.

Με αρωγούς τους εργαζόμενους του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» έγιναν μετρήσεις πιέσεως, κορεσμού οξυγόνου και σακχάρου στους κατοίκους του οικισμού, παρουσία του Αντιδημάρχου Πρωτογενούς Τομέα & Οικισμών,  Κιοσσέ Εριτζάν και της Προέδρου της Κοινότητας, Δώρας Κοντοπούλου. Η ίδια, ως συνταξιούχος νοσηλεύτρια, δίνει έμφαση σε κοινωνικά ζητήματα ειδικά όταν πρόκειται για ανθρώπους που ζουν σε απομακρυσμένους οικισμούς και δηλώνει χαρούμενη από την ενεργοποίηση των δράσεων που διέκοψε η πανδημία. Εξήγησε  ότι μετά τα Σύμβολα που έγιναν μετρήσεις τον Μάρτη και τη Νυμφαία σήμερα ο επόμενος σταθμός θα είναι ο οικισμός της Πανδρόσου και επανέλαβε την πρόθεση της Κοινότητας οι μετρήσεις να γίνονται σε ετήσια βάση γιατί πολλοί κάτοικοι είναι ηλικιωμένοι ή κλινήρεις, για αυτό και σε ορισμένες περιπτώσεις οι μετρήσεις γίνονται στα σπίτια τους.

Ο Αντιδήμαρχος σχολίασε ότι βρίσκονται στο πλευρό των κατοίκων των οικισμών και τόνισε ότι ο τομέας της υγείας είναι κρίσιμος για τους ανθρώπους της υπαίθρου γι’ αυτό τον λόγο η Δημοτική Αρχή συμβάλλει στο μέτρο των δυνατοτήτων της, ώστε να μη νιώθουν απομονωμένοι.

Οι εργαζόμενες του προγράμματος ενημέρωσαν τους κατοίκους για τα αποτελέσματα και οι  νοσηλεύτριες έδωσαν σχετικές οδηγίες και συμβουλές.

Η κ. Κοντοπούλου πρόσφερε από ένα γλαστράκι με βασιλικό στις γυναίκες του οικισμού, για τη Γιορτή της Μητέρας που γιορτάζεται φέτος στις 14 Μαΐου.

   

Θρακική Αγορά

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος