ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗ

Εγνατία Οδός: Ξεκινούν οι διαδικασίες για τη δημοπράτηση του πρώτου τμήματος Καβάλα-Δράμα

Ένα βήμα πιο κοντά στην υλοποίησή του έρχεται το έργο της μετατροπής του οδικού άξονα Δράμας – Καβάλας σε αυτοκινητόδρομο. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Εγνατίας Οδού ΑΕ αποφάσισε την έναρξη των διαδικασιών δημοπράτησης του πρώτου τμήματος του κάθετου άξονα 61 της Εγνατίας Οδού Καβάλα-Δράμα, μήκους 8,3 χιλιομέτρων, που θα συνδέει τις Κρηνίδες με τον Σταυρό.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις στελεχών της Εγνατίας Οδού ο διαγωνισμός θα βγει στον αέρα μέχρι το καλοκαίρι. Το πρώτο τμήμα Κρηνίδες-Σταυρός έχει κόστος 60.766.928 ευρώ και θα χρηματοδοτηθεί από το νέο ΕΣΠΑ 2021-2027 μέσω του ΠΕΠ της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.

Παράλληλα σε διαδικασία για την υλοποίησή του είναι και το οδικό έργο-ΣΔΙΤ Δράμα-Αμφίπολη που προωθείται από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Αυτό το έργο ύψους 280 εκατ. ευρώ εκτιμάται ότι εντός του 2022 θα μπορέσει να προκηρυχθεί. Το πάζλ των οδικών έργων στην περιοχή συμπληρώνεται σύμφωνα με το ypodomes.com από την κατασκευή γέφυρας που θα κάνει ανισόπεδο τον κόμβο με τη σιδηροδρομική γραμμή στην είσοδο της πόλης. Αυτό το έργο έχει κόστος περίπου 19 εκατ. ευρώ.

Το τμήμα Κρηνίδες – Σταυρός 

Όσον αφορά το πρώτο τμήμα Κρηνίδες-Σταυρός του αυτοκινητοδρόμου Δράμα-Καβάλα το οποίο θα αναλάβει να υλοποιήσει η Εγνατία Οδός έχει μήκος 8,26 χιλιόμετρα και πλάτος 17 μέτρα. Θα διαθέτει δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση με κεντρική νησίδα, ενώ περιλαμβάνει πέντε ισόπεδους κυκλικούς κόμβους και μία γέφυρα συνολικού μήκους 93,5 μέτρων.

Αναλυτική παρουσίαση του έργου θα γίνει το επόμενο διάστημα, σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Χρήστο Μέτιο, παρουσία της διοίκησης της «Εγνατία Οδός Α.Ε.».

Όπως είπε ο κ.Μέτιος «Με τη χρηματοδότηση των δύο αυτών έργων, ύψους 79,7 εκατομμυρίων ευρώ, αναβαθμίζουμε το επίπεδο και την ασφάλεια των οδικών μεταφορών της Δράμας και της Καβάλας και κάνουμε ένα σημαντικό βήμα για την ανάπτυξη, που τόσο έχει ανάγκη η περιοχή. Όπως ανακοίνωσα από την πόλη της Δράμας στις 7 Μαρτίου 2019, η δέσμευσή μου ότι θα εξασφαλίσουμε τους αναγκαίους πόρους για την κατασκευή του αυτοκινητοδρόμου Δράμα-Καβάλα, σήμερα, με τη χρηματοδότηση του πρώτου τμήματος Κρηνίδες-Σταυρός ύψους 60,7 εκατομμυρίων ευρώ, γίνεται πράξη. Ταυτόχρονα, με επιπλέον δεκαεννέα εκατομμύρια ευρώ, χρηματοδοτούμε την αναβάθμιση της ανατολικής εισόδου της Δράμας, με την κατασκευή μιας ανισόπεδης γέφυρας στο ύψος της σιδηροδρομικής γραμμής, ένα έργο που η πόλη το έχει ανάγκη, αλλά για μεγάλο χρονικό διάστημα είχε αργήσει να δρομολογηθεί».

Θρακική Αγορά

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος