ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Εκδήλωση βράβευσης για τον σχολικό μαραθώνιο «Πάμε Ανακύκλωση» 2020-21

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η εκδήλωση βράβευσης των σχολείων του Δήμου Αλεξανδρούπολης την Παρασκευή 18 Ιουνίου 2021 στις 10.00 π.μ., στο Δημοτικό σχολείο Μάκρης.

Κατά τη βράβευση, τα πρώτα σχολεία σε ανακύκλωση υλικών και πόντων επιβράβευσης, έλαβαν από ένα χρηστικό δώρο και ένα συμβολικό βραβείο για τη σχολική τους μονάδα και όλα τα συμμετέχοντα σχολεία στη δράση έλαβαν έπαινο συμμετοχής από τον Δήμο για τη σημαντική προσπάθειά τους.

Πιο συγκεκριμένα, συμμετείχαν 20 δημοτικά σχολεία, όπου πραγματοποιώντας διαλογή στην πηγή σε χαρτίπλαστικό και μπαταρίες με τη βοήθεια γονέων και εκπαιδευτικών, κατάφεραν να συλλέξουν περισσότερα από 5.980 κιλά ανακυκλώσιμων υλικών, ενώ παράλληλα η προσπάθειά τους ενισχύθηκε με δωρεά άνω των 233.000 πόντων μέσω της δημοτικής πλατφόρμας.
Ο Σχολικός Μαραθώνιος «Πάμε Ανακύκλωση» υλοποιήθηκε από τον Δήμο μας, στο πλαίσιο της  δημοτικής πλατφόρμας Followgreen, υπό την αιγίδα της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε Έβρου και την ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ. Α.Α.Ε.
O Δήμαρχος, κατά την ομιλία της στην εκδήλωση βράβευσης, συνεχάρη τους μαθητές για τα εντυπωσιακά αποτελέσματα που πέτυχαν, και αυτήν τη χρονιά, καθώς πάρα τις ιδιαίτερες υγειονομικές συνθήκες απέδειξαν πως δεν ξεχνούν τις οικολογικές τους συνήθειες.

Επιπλέον, o Δήμαρχος ευχαρίστησε για τη στήριξή τους στον Σχολικό Μαραθώνιο Ανακύκλωσης, την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ), το σύστημα ανακύκλωσης μπαταριών ΑΦΗΣ και το συλλογικό σύστημα εναλλακτικής διαχείρισης μπαταριών οχημάτων και βιομηχανίας COMBATT.

Εκπρόσωποι από τα συστήματα ανακύκλωσης είπαν επίσης λίγα λόγια κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, όπως αναφέρονται παρακάτω,

Εκ μέρους της ‘’ΑΦΗΣ’’, Υπεύθυνη επικοινωνίας κα Σαλώμη Διακρούση:

«Από την πλευρά της η ΑΦΗΣ συγχαίρει όλους τους μαθητές και τους φορείς που συμμετείχαν σε αυτή την πολύ σημαντική ενέργεια. Είναι πολύ ενθαρρυντικό τα νέα παιδιά να ανταποκρίνονται στην ανακύκλωση και ιδιαίτερα σε αυτή των μπαταριών. Τα οφέλη είναι πολλαπλασιαστικά για το περιβάλλον και την υγεία μας, καθώς η μπαταρία ανήκει στα επικίνδυνα απόβλητα. Συγχαρητήρια αξίζουν και στους εκπαιδευτικούς οι οποίοι συνέβαλλαν στην περιβαλλοντική εκπαίδευση των μαθητών. Το βιώσιμο περιβάλλον χρήζει ενεργής συμμετοχής όλων στην ανακύκλωση.»

Εκ μέρους της ‘’Combatt’’, Marketing & Communications Specialist κα Μαρία Καψιμαλάκου:

«Στη COMBATT, μια από τις βασικές μας προτεραιότητες, είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της μαθητικής κοινότητας γύρω από τα θέματα της προστασίας του περιβάλλοντος, της ανακύκλωσης και της κυκλικής οικονομίας. Με χαρά λοιπόν στηρίζουμε τις δράσεις του σχολικού μαραθωνίου και συγχαίρουμε τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς για τις εξαιρετικές τους επιδόσεις. Η συμβολή όλων μας μετράει! »

Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης αναγνωρίζει πως τα παιδιά είναι οι σύμμαχοι για το μέλλον μας και γι’ αυτό θα συνεχίσει και την επόμενη χρονιά να επενδύει στη νέα γενιά, με ακόμη περισσότερες δράσεις για το περιβάλλον, στη πρωτοβάθμια αλλά και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Δείτε στο infographic τα αποτελέσματα της βράβευσης.

Θρακική Αγορά

LABON Boutique

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος