Αστυνομικά

Εκπρόσωπος ΕΛ.ΑΣ: Το όριο με τα 2 χλμ δεν ισχύει μέσα στον δήμο -Πώς θα ελέγχεται το «4»

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΓΑΔΑ αστυνομικός υποδιευθυντής, Θεόδωρος Χρονόπουλος μιλάει κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στη ΓΑΔΑ για την παράδοση ιατρικού εξοπλισμού που εκλάπη από νοσοκομεία της χώρας μας και παραδόθηκε από τις κολομβιανές αρχές, Αθήνα, την Τετάρτη 05 Ιουλίου 2017. Οι κολομβιανές αρχές , σε συνεργασία με την ελληνική αστυνομία εντόπισαν στη χώρα τους τον κλεμμένο ιατρικό εξοπλισμό, τον κατέσχεσαν και τον παρέδωσαν στη χώρα μας. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Διευκρινίσεις για τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες έδωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», εξηγώντας ότι και οι αστυνομικοί περιμένουν την Κοινή Υπουργική Απόφαση για να δουν τι ακριβώς ισχύει, αλλά και για τους τρόπους ελέγχους.

Ο Θοδωρής Χρονόπουλος ξεκαθάρισε ότι, «τα όρια των 2 χιλιομέτρων δεν ισχύουν μέσα στο δήμο», ενώ είπε ότι, όσον αφορά στον κωδικό 6 για άσκηση, δεν υπάρχει περιορισμός αποστάσεων για κάποιον που μετακινείται με τα πόδια ή το ποδήλατο.

«Με τα πόδια αν θέλουμε να πάμε από την Αγία Παρασκευή στη Γλυφάδα μπορούμε, αρκεί να μην έχουμε πάρει κάποιο μέσο», είπε σχετικά.

Ο κωδικός 4
Όσο αφορά τον κωδικό 4, είπε πως, «δεν προκύπτει περιορισμός ως προς το δήμο ή το άτομο στο οποίο παρέχουμε βοήθεια. Όμως είναι δύσκολη εξίσωση, είναι κάτι άμεσης ανάγκης και μας φέρνει σε πολύ δύσκολη θέση και είναι άδικο για εκείνους που πραγματικά μετακινούνται για λόγους ανάγκης».

Τόνισε ωστόσο πως οι ανακοινώσεις ερμηνεύονται, αφού δεν υπάρχουν οι διευκρινίσεις βάσει ΚΥΑ και πως «μένει να διευκρινιστεί το τι δικαιολογητικά θα μας δείχνουν οι πολίτες».
«Δε θέλουμε να αδικήσουμε κάποιον, ο αστυνομικός είναι δίπλα στον πολίτη», επεσήμανε.

«Κάθε φορά που έρχεται μια νέα απόφαση, υπάρχει διάστημα προσαρμογής», είπε για προγραμματισμένες μετακινήσεις που ίσως δεν εμπίπτουν στα νέα μέτρα.

«Δε θα τα χαλάσουμε σε λίγα μέτρα, απάντησε ερωτηθείς αν τα 2χλμ ισχύουν στην ευθεία ή περιμετρικά του δήμου».
Τέλος, τόνισε πως σήμερα η παρουσία της Αστυνομίας θα είναι αυξημένη. «Από σήμερα θα βγάζουμε όσο περισσότερο κόσμο έξω για ελέγχους», κατέληξε.

Θρακική Αγορά

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος