ΔΙΕΘΝΗ

Έκθεση: Οι «καλύτερες πόλεις του κόσμου» για το 2021

Η καθημερινότητα στις πόλεις σε όλο τον κόσμο δεν έμεινε ανεπηρέαστη από την πανδημία του κορωνοϊού, η οποία οδήγησε σε lockdown και κλείσιμο καταστημάτων, ωστόσο μια ετήσια έκθεση για τις «καλύτερες πόλεις του κόσμου» καταδεικνύει ότι υπάρχουν ακόμα πολλά πράγματα που μπορεί να αγαπήσει κανείς σε μια μητρόπολη.

Στην έκθεσή της, η Resonance Consultancy, η οποία παρέχει συμβουλές για την ακίνητη περιουσία, τον τουρισμό και άλλα οικονομικά ζητήματα, δημιούργησε μια κατάταξη βάσει κριτηρίων που περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, την ποικιλομορφία, τον καιρό, τα πάρκα, τα τουριστικά αξιοθέατα, αλλά και τον αριθμό των hashtags και check-ins σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Για πρώτη φορά φέτος στην κατάταξη του 2021, ελήφθησαν υπόψη νέα κριτήρια όπως η ανεργία, το ποσοστό μολύνσεων από κορωνοϊό (μέχρι τον Ιούλιο) και το χάσμα στα εισοδήματα.

Στην κορυφή της κατάταξης της Resonance Consultancy, για έκτη συνεχόμενη χρονιά, βρέθηκε το Λονδίνο. Παρά τα ερωτηματικά λόγω του Brexit, σύμφωνα με την έκθεση, «σήμερα, δεν υπάρχει καλύτερη αστική εμπειρία οπουδήποτε».

Ακολουθούν οι πρώτες 20 πόλεις της κατάταξης:

 1. Λονδίνο
 2. Νέα Υόρκη
 3. Παρίσι
 4. Μόσχα
 5. Τόκιο
 6. Ντουμπάι
 7. Σιγκαπούρη
 8. Βαρκελώνη
 9. Λος Άντζελες
 10. Μαδρίτη
 11. Ρώμη
 12. Σικάγο
 13. Τορόντο
 14. Σαν Φρανσίσκο
 15. Αμπού Ντάμπι
 16. Αγία Πετρούπολη
 17. Άμστερνταμ
 18. Βερολίνο
 19. Πράγα
 20. Ουάσιγκτον.

Με πληροφορίες από Lonely Planet

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος