ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗ

Έλενα Σώκου: “Η Ελλάδα στον Έβρο ζούσε στο απόλυτο κόκκινο!”, 28/2/2020 – 28/2/2021

Τη δική της μαρτυρία καταθέτει η Εβρίτισσα Έλενα Σώκου, εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας υπεύθυνη Περιφερειακών ΜΜΕ, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στα σύνορα του Έβρου, στην προσπάθεια χιλιάδων παράνομων μεταναστών να εισέλθουν στη χώρα μας από το τελωνείο Καστανεών.

Η Έλενα Σώκου βρέθηκε από τις πρώτες ακόμα ώρες στην καρδιά των εξελίξεων και έζησε μαζί με τους κατοίκους της περιοχής, τους αστυνομικούς και το στρατό όλες τις δραματικές στιγμές που βίωσαν.

Διαβάστε τι δηλώνει σήμερα:

“Ένα χρόνο πριν… οι πρώτες δυο φωτογραφίες που έβγαλα μόλις έφτασα στο Φυλάκιο Καστανεών. Για περισσότερο από ένα μήνα είδα τις συντονισμένες προσπάθειες όλων.

Κυβέρνησης, ενόπλων δυνάμεων, αστυνομικών, πυροσβεστικών, αρχών και φορέων, εθελοντών, αγροτών, πολιτών.

Είδα τραυματισμένους αστυνομικούς και στρατιώτες να ζητούν να επιστρέψουν στα πόστα τους μισή ώρα μετά τον τραυματισμό τους, είδα γυναίκες να φτιάχνουν πίτες και να τις μοιράζουν στους κουρασμένους «μπροστάρηδες», είδα αγρότες να συμμετέχουν με ψυχή εκτός από μηχανήματα στις προσπάθειες των αρχών, δημοσιογράφους από ολόκληρο τον κόσμο να μεταφέρουν όλο το βάρος του εξοπλισμού τους σε δύσβατα σημεία ώστε να μεταφέρουν τις εικόνες και τις καθημερινές μάχες.

Είδα πολλούς! Πολλούς ήρωες! Και τους κατέγραφα με την κάμερα του κινητού μου… κάπου εκεί στο ενδιάμεσο των χημικών και των ρίψεων αντικειμένων, ανάμεσα σε αυτούς τους τόσους ήρωες, ήμουν με την κάμερα μου ανοιχτή καταγράφοντας την ιστορία. Λίγο πριν ο χρόνος παγώσει από το πρώτο κύμα της πανδημίας, η Ελλάδα στον Έβρο ζούσε στο απόλυτο κόκκινο!

Θρακική Αγορά

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος