ΔΙΕΘΝΗ

Εμβόλιο COVID-19: Ποιοι και πότε θα χρειαστούν και 3η δόση

Πιθανότατα γνωρίζετε πλέον ότι τα εμβόλια των Pfizer-BioNTech και Moderna χορηγούνται σε δύο δόσεις, ενώ εκείνο της Johnson & Johnson χορηγείται με εφάπαξ εμβολιασμό.

Εφόσον η COVID-19 ενεργεί σαν τη γρίπη, πιθανότατα θα εμβολιαζόμαστε με το εμβόλιο COVID-19 κατά του νέου κορονοϊού για πολλά χρόνια ακόμα. Αλλά αυτό το επόμενο εμβόλιο μπορεί να έρθει νωρίτερα από ό, τι νομίζαμε.

Πρόσφατα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της BioNTech προέβλεψε πότε θα χρειαστείτε το επόμενο εμβόλιο.

Εμβόλιο COVID-19: Ο Διευθύνων Σύμβουλος της BioNTech είπε ότι θα χρειαστεί και τρίτη δόση σε 9 έως 12 μήνες μετά την πρώτη

Ο Ugur Sahin, Διευθύνων Σύμβουλος και συνιδρυτής της BioNTech (που συν-δημιούργησε το εμβόλιο Pfizer) αποκάλυψε ότι είναι απαραίτητη μια τρίτη δόση, «για να επαναφέρει την προστασία του εμβολίου έως στο σχεδόν 100%». Αναφερόμενος σε μελέτες στο Ισραήλ, ο Sahin σημείωσε ότι η αποτελεσματικότητα για το εμβόλιο BioNTech-Pfizer μειώθηκε ελαφρώς από το 95% σε περίπου 91% μετά από έξι μήνες. Προκειμένου να διατηρηθεί η προστασία όσων κάνουν αυτό το εμβόλιο, ο Sahin προτείνει ότι θα χρειαστείτε μια τρίτη δόση μεταξύ 9 και 12 μηνών μετά την πρώτη.

Νωρίτερα και η Pfizer κυκλοφόρησε μια μελέτη σχετικά με την αποτελεσματικότητα του εμβολίου μετά από έξι μήνες. Η μελέτη ανέλυσε δεδομένα δοκιμών από περισσότερους από 46.000 συμμετέχοντες. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι μόνο 77 συμμετέχοντες ανέπτυξαν συμπτωματικά κρούσματα COVID-19 μετά την λήψη του εμβολίου, ενώ τα άλλα 850 άτομα που έλαβαν εικονικό φάρμακο κόλλησαν κορονοϊό, αποδεικνύοντας ότι εξακολουθεί να είναι πολύ αποτελεσματικό μισό χρόνο αργότερα.

Εμβόλιο COVID-19: Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer είπε ότι η τρίτη δόση ίσως είναι απαραίτητη ακόμα πιο σύντομα

Μιλώντας σε μια εικονική εκδήλωση του CVS Health στις 15 Απριλίου, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer, Albert Bourla, είπε ότι θα χρειαστεί μια επαναληπτική δόση μια φορά το χρόνο. «Θα υπάρχει πιθανότητα μια τρίτη δόση, κάπου μεταξύ 6 και 12 μηνών μετά την πρώτη. Αλλά όλα αυτά πρέπει να επιβεβαιωθούν», σημείωσε ο Bourla.

Σύμφωνα με τον ίδιο, είναι πιθανό να απαιτηθούν επαναληπτικοί εμβολιασμοί, επειδή η νόσος COVID-19 είναι πολύ παρόμοια με τη γρίπη καθώς μεταλλάσσεται συχνά. Και ο καλύτερος τρόπος για να προστατεύσετε τον εαυτό σας και τους άλλους από τις μεταλλάξεις είναι να εμβολιαστείτε. «Είναι εξαιρετικά σημαντικό να καταστείλουμε την ομάδα ανθρώπων που μπορεί να είναι ευπαθείς στον κορονοϊό, με εμβόλια υψηλής αποτελεσματικότητας. Αυτοί οι άνθρωποι είναι που θα καθορίζουν πόσες αναπαραγωγές θα κάνει ο ιός και καθορίζει εάν και πόσες παραλλαγές του θα εμφανιστούν«.

Εμβόλιο COVID-19: Ίσως χρειαστεί να κάνετε μια επαναληπτική δόση κάθε χρόνο ή κάθε 18 μήνες

Πέρα από την τρίτη δόση του εμβολίου, ο Sahin είπε επίσης: «Πιθανότατα να είναι απαραίτητο να κάνετε μία δόση του εμβολίου κάθε χρόνο ή ίσως κάθε 18 μήνες».

Ο Sahin αναφέρθηκε, επίσης, στις ανησυχίες σχετικά με την αποτελεσματικότητα του εμβολίου έναντι των νέων παραλλαγών του κορονοϊού, λέγοντας ότι η Pfizer-BioNTech δοκίμασε το εμβόλιό της σε περισσότερες από 25 μεταλλάξεις. Χωρίς να δώσει ακριβή δεδομένα, ο Sahin είπε ότι η ανοσοαπόκριση «παρέμεινε επαρκής» έναντι αυτών των παραλλαγών, ακόμη και αν σε κάποιες περιπτώσεις ελαττώθηκε ελαφρώς. Υποψιάζεται επίσης ότι τα εμβολιασμένα άτομα θα προστατεύονταν από τη νέα παραλλαγή του κορονοϊού στην Ινδία, αλλά η έρευνα είναι ακόμη σε εξέλιξη. «Η ινδική παραλλαγή έχει μεταλλάξεις που έχουμε προηγουμένως διερευνήσει και κατά των οποίων λειτουργεί το εμβόλιό μας, οπότε είμαι σίγουρος ότι θα λειτουργούσε και σε αυτή την περίπτωση», δήλωσε ο Sahin.

https://www.iatropedia.gr/ygeia/emvolio-covid-19-poioi-kai-pote-tha-chreiastoun-kai-3i-dosi/143184/

Πηγές: https://apnews.comhttps://www.pfizer.comhttps://cvshealth.comhttps://bestlifeonline.com

Θρακική Αγορά

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος