ΔΙΕΘΝΗ

Ένα αυτοκίνητο μπάγκι για τους αστροναύτες στην Σελήνη

Δύο βιομηχανικοί και κατασκευαστικοί κολοσσοί η Lockheed Martin και η General Motors ανακοίνωσαν την συνεργασία τους για την δημιουργία ενός νέου οχήματος άμμου για χρήση από τους αστροναύτες στην Σελήνη.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της NASA η πρώτη επανδρωμένη αποστολή μετά από μισό αιώνα στην Σελήνη θα πραγματοποιηθεί το 2024 στο πλαίσιο του προγράμματος Artemis. Σε αυτή την πρώτη αποστολή θα συμμετέχει τουλάχιστον μια γυναίκα αστροναύτης η οποία θα είναι και εκείνη που θα βγει πρώτη από την σεληνάκατο γράφοντας ιστορία ως η πρώτη γυναίκα που πατά το πόδι της στον φυσικό μας δορυφόρο.

Η γυναίκα αυτή μαζί με τους συναδέλφους της είναι πιθανό να έχουν στην διάθεση τους για τις μετακινήσεις τους στην επιφάνεια της Σελήνης ένα όχημα τύπου μπάγκι που κατασκευάζουν οι δύο εταιρείες.

«Αυτά τα επόμενης γενιάς οχήματα θα αυξήσουν πάρα πολύ τις δυνατότητες των αστροναυτών να εξερευνήσουν την Σελήνη και να ανακαλύψουν στοιχεία που θα μας βοηθήσουν να κατανοήσουμε καλύτερα την θέση μας στο ηλιακό μας σύστημα» δηλώνει ο Ρικ Άμπρόουζ, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Lockheed Martin

H NASA έχει ζητήσει από τον ιδιωτικό τομέα ιδέες για την κατασκευή ενός οχήματος μεταφοράς αστροναυτών στην επιφάνεια της Σελήνης. Το όχημα αυτό η NASA το ονομάζει Lunar Terrain Vehicle (LTV) και θα χρησιμοποιηθεί αρχικά από τις αποστολές που θα ταξιδέψουν στον νότιο πόλο του φεγγαριού.

Αν και οι δύο εταιρείες δεν έχουν υπογράψει συμφωνία με την αμερικανική διαστημική υπηρεσία προχώρησαν στην μεταξύ τους συνεργασία για την κατασκευή του οχήματος θεωρώντας προφανώς ότι αν το φτιάξουν ακόμη και αν η NASA δεν το αποκτήσει θα υπάρξει ενδιαφέρον από άλλες διαστημικές υπηρεσίες που επίσης ετοιμάζονται για επανδρωμένες αποστολές στην Σελήνη όπως αυτές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Κίνας και της Ρωσίας.

Οι δύο εταιρείες δεν έδωσαν πολλές λεπτομέρειες για το νέο τους όχημα αλλά έδωσαν στην δημοσιότητα μια εικόνα του και ανέφεραν ότι θα είναι ηλεκτροκίνητο και το αρχικό μοντέλο θα σχεδιαστεί για την μεταφορά δύο αστροναυτών στην επιφάνεια της Σελήνης.

https://www.naftemporiki.gr/story/1731223/ena-autokinito-mpagki-gia-tous-astronautes-stin-selini

Θρακική Αγορά

LABON Boutique

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος