ΔΙΑΦΟΡΑ

Ενημέρωση για τις υποχρεώσεις ιδιοκτητών ζώων συντροφιάς

Από το Δήμο Μαρωνείας – Σαπών ανακοινώνεται στους φιλόζωους πολίτες, ότι σύμφωνα με το νόμο 4830/2021, ο ιδιοκτήτης ζώου συντροφιάς (σκύλου ή γάτας) έχει τις παρακάτω υποχρεώσεις:

1. Να σημάνει (τσιπ) και να καταγράψει το ζώο του στο ΕΜΖΣ και να προσκομίσει το πιστοποιητικό στο Δήμο

2. Να μεριμνά για τον ετήσιο εμβολιασμό του ζώου.

3. Να στειρώσει το δεσποζόμενο ζώο συντροφιάς του ή να αποστείλει δείγμα γενετικού υλικού τους (DNA) στο Εργαστήριο Φύλαξης και Ανάλυσης Γενετικού Υλικού Ζώων Συντροφιάς. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται η αναπαραγωγή του ζώου.

4. Να μην εγκαταλείπει το ζώο συντροφιάς του.

5. Να λαμβάνει τα κατάλληλα μέτρα, ώστε να μην εξέρχεται ελεύθερα ο σκύλος του από τον χώρο της ιδιοκτησίας του και εισέρχεται σε χώρους άλλων ιδιοκτησιών ή σε κοινόχρηστους χώρους. Μεριμνά να γίνεται ο περίπατος του σκύλου πάντα με συνοδό και να μαζεύει τις ακαθαρσίες του ζώου. Για την αποφυγή ατυχημάτων, υποχρεούται κατά τη διάρκεια του περιπάτου να κρατάει τον σκύλο του δεμένο με λουρί και να βρίσκεται σε μικρή απόσταση από αυτόν.

Οι άμεσοι απόγονοι δεσποζόμενου σκύλου ή γάτας νοούνται αυτόματα δεσποζόμενα ζώα με ιδιοκτήτη τον ιδιοκτήτη του θηλυκού γεννήτορα.

Παρακαλούνται οι πολίτες ιδιοκτήτες ζώων συμπεριλαμβανομένων και των ποιμενικών να τηρούν τις παραπάνω υποχρεώσεις για την προστασία των ζώων τους και την αποφυγή πρόκλησης ατυχημάτων.

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ-ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ DΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ – ΣΑΠΩΝ

ΧΑΛΗΛΟΓΛΟΥ ΟΚΑΝ

Θρακική Αγορά

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος