ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Ενισχύσεις de minimis μόνο στους καπνοπαραγωγούς της Ροδόπης»

Ενισχύσεις de minimis, ύψους 4,5 εκ. ευρώ, που δόθηκαν σε ολόκληρη την Ελλάδα μόνο στους καπνοπαραγωγούς της Ροδόπης.

Τα παραπάνω πιστώνονται κυρίως στον Ευριπίδη Στυλιανίδη, ο οποίος και συνεργάστηκε για το συγκεκριμένο ζήτημα τόσο με τον συνυποψήφιο του στη ΝΔ Μουσταφά Κατραντζή όσο και με τον Βουλευτή Ροδόπης του ΠΑΣΟΚ Ιλχάν Αχμέτ.

Παρακάτω, ακολουθεί η ανακοίνωση της Καπνικής, η οποία διαμαρτύρεται για τον αποκλεισμό των καπνοπαραγωγών της υπόλοιπης Ελλάδας, ρωτώντας τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης αν «θα πρέπει ότι δικαιούμαστε να το ζητάμε μέσω βουλευτή  Ροδόπης !».

«Αιφνιδιαστήκαμε οι καπνοπαραγωγοί της χώρας με αφορμή την απαράδεκτη απόφαση της ομάδας εργασίας για τον συντονισμό των αγροτικών ενισχύσεων και αποζημιώσεων με επικεφαλής τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Γεωργαντά, τον Πρόεδρο ΕΛΓΑ Λυκουρέντζο και τον Υφυπουργό παρά Πρωθυπουργό Τριαντόπουλο, οι οποίοι αποφάνθηκαν για την αποζημίωση πολλών καλλιεργειών μεταξύ αυτών και του καπνού ΜΟΝΟΝ της Π.Ε ΡΟΔΟΠΗΣ.

Και πιο συγκεκριμένα, σε πρόσφατη συνάντηση της ΚΑΠΝΙΚΗΣ που εκπροσωπεί όλους τους καπνοπαραγωγούς της χώρας, μαζί με την εκπροσώπηση της Κομοτηνής, είχαμε την πλήρη επιβεβαίωση του Υπουργού ότι όλοι οι παραγωγοί θα αποζημιωθούν από απώλεια εισοδήματος μέσω του προγράμματος οικονομικής ενίσχυσης de minimis που είχανε στην καπνοπαραγωγή και πλήρη κάλυψη από την γκάφα του Υπουργείου που αφορούσε την επιστρεπτέα προκαταβολή που έδωσε πανηγυρίζοντας και αργότερα την εισέπραξε εντόκως.

Στη χώρα μας υπάρχουν 25 ομάδες παραγωγών καπνού, στην ενίσχυση εντάχθηκε ΜΟΝΟ η Ροδόπη, βεβαίως συμφωνούμε αλλά δεν καταλαβαίνουμε γιατί οι υπόλοιποι παραγωγοί της χώρας εξαιρέθηκαν από την απίστευτη αχαρακτήριστη και παράξενη επιτροπή στο μεγαλείο της.

Και ρωτάμε

1) εάν ισχύουν τα όσα υποσχέθηκε ο Γεωργαντάς σε όλους τους καπνοπαραγωγούς της χώρας ή μας βλέπει σαν μειονότητα και μας απορρίπτει;

Και

2) Θα πρέπει ό τι δικαιούμαστε να το ζητάμε μέσω βουλευτή Ροδόπης;

Ας ξεκαθαρίσει την θέση του για την πρωτοφανή συμπεριφορά του».

Θρακική Αγορά

LABON Boutique

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος