ΔΙΕΘΝΗ

Εντοπίστηκαν τα λείψανα του πλανήτη που έπεσε στη Γη και γεννήθηκε η Σελήνη

Η κρατούσα θεωρία αναφέρει ότι ένα διαστημικό σώμα με μέγεθος παρόμοιο με αυτό του Άρη έπεσε πάνω στην νεογέννητη Γη χωρίς ευτυχώς να την καταστρέψει ή να την καταστήσει ένα κόσμο αδύνατο να αναπτύξει συνθήκες φιλικές στη ζωή. Στο σώμα αυτό δόθηκε το όνομα μιας Τιτανίδας (αδελφή των Τιτάνων), της Θείας. Από την κολοσσιαία σύγκρουση εκτοξεύτηκαν τεράστιες ποσότητες υλικών τα οποία τέθηκαν σε τροχιά γύρω από την τραυματισμένη Γη και προοδευτικά τα υλικά αυτά άρχισαν να ενώνονται σχηματίζοντας τελικά τη Σελήνη.

Οι περισσότεροι ειδικοί συγκλίνουν στην άποψη ότι η παρουσία της Σελήνης ως φυσικού δορυφόρου της Γης και οι βαρυτικές αλληλεπιδράσεις ανάμεσα τους έπαιξαν κρίσιμο ρόλο στην παρουσία της ζωής στον πλανήτη μας ίσως όχι στην ύπαρξη της αλλά στην εξέλιξη και μορφή που πήρε η ζωή δημιουργώντας αυτό το μοναδικό από όσους τουλάχιστον γνωρίζουμε μέχρι στιγμής κόσμο στο γαλαξία μας.

Με δημοσίευση της στην επιθεώρηση «Nature» ερευνητική ομάδα με επικεφαλής επιστήμονες του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Καλιφόρνια, το φημισμένο Caltech, υποστηρίζει ότι οι μυστηριώδεις γεωλογικές δομές στα βάθη του πλανήτη μας αποτελούν τα… λείψανα της Θείας. Σύμφωνα με τους ερευνητές αυτό το πυκνό υλικό που βρίσκεται μέσα στον μανδύα της Γης και έχει σχηματοποιηθεί σε δομές πάνω από τον πυρήνα του πλανήτη συνέβαλε στη δημιουργία της Χαβάης και της Ισλανδίας.

Όπως είναι ευνόητο η ανακάλυψη είναι εξαιρετικά σημαντική για πολλούς λόγους και είναι βέβαιο ότι θα γίνουν νέες μελέτες για να επιβεβαιώσουν τα ευρήματα και να δούμε αν τελικά αποκαλύπτεται ένα από τα σημαντικά κεφάλαια της ιστορία της Γης.

Naftemporiki.gr

Θρακική Αγορά

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος