ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗ

Εορτασμός του Πολιούχου της Αλεξανδρούπολης Αγίου Νικολάου

Την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου, η Εκκλησία εορτάζει την μνήμη του εν Αγίοις πατρός ημών Νικολάου, αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας, του πολιούχου της Αλεξανδρούπολης και πανηγυρίζει ο Ιερός Μητροπολιτικός και Καθεδρικός Ναός της Αλεξανδρούπολης​.

Θα εκτεθεί σε παλλαϊκό προσκύνημα η εφέστιος εικόνα του Πολιούχου μας και το τεθησαυρισμένο ιερό λείψανο του Αγίου Νικολάου.

Για την εορτή του Πολιούχου μας ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος προσκάλεσε και θα συμμετάσχουν στον Εσπερινό οι Σεβ. Μητροπολίτες Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος & Σουφλίου κ. Δαμασκηνός και Μαρωνείας & Κομοτηνής κ. Παντελεήμων.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΝΗΓΥΡΕΩΣ

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου

7.00 μ.μ.: Μέγας Πολυαρχιερατικός Εσπερινός με αρτοκλασία. Στο τέλος του Εσπερινού θα πραγματοποιηθεί η ανακήρυξη του έτους 2023 ως ιωβηλαίου έτους των 100 χρόνων από την ίδρυση της Ιεράς Μητροπόλεως Αλεξανδρουπόλεως και θα εξαγγελθούν από τον Μητροπολίτη κ. Άνθιμο οι επετειακές εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα σε αυτό.

Τρίτη 6 Δεκεμβρίου

7.00 – 10.30 π.μ.: Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Αλεξανδρουπόλεως κ. Ανθίμου.

10.30 π.μ.: Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας του Αγίου Νικολάου στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Πηγή: https://www.alexpolisonline.com/2022/12/blog-post_71.html#ixzz7mWejD9BN
Alexandroupoli Online

Θρακική Αγορά

LABON Boutique

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος