ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗ

“Επανέναρξη” τον Σεπτέμβριο για το Δημοσιογραφικό Συνέδριο της Σαμοθράκης…

Για τον ερχόμενο Σεπτέμβριο ετοιμάζεται το Δημοσιογραφικό Συνέδριο της Σαμοθράκης, σύμφωνα με δηλώσεις στην ΕΡΤ Κομοτηνής, του αντιπεριφερειάρχη Έβρου, Δημήτρη Πέτροβιτς, ο οποίος αναφέρθηκε σε σχετική απόφαση, από πέρσι, της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για την αναβίωση του συνεδρίου.

«Ήδη από πέρυσι είχαμε προετοιμασθεί, ωστόσο η πανδημία μας έβαλε φρένο. Φέτος όμως παρακολουθώντας τους ρυθμούς των εμβολιασμών και την επιδημιολογική εικόνα, νομίζω πως υπάρχει παράθυρο ανοικτό για την διοργάνωσή του, τηρώντας εννοείται όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα», τόνισε ο κ. Πέτροβιτς και σημείωσε πως «η προηγούμενη διοργάνωση, (δλδ του 2020) είχε ορισθεί για τον πρώτο μήνα του Φθινοπώρου και ίσως και πάλι να επιλεγεί, αν δεν υπάρξουν άλλες υγειονομικές και …πολιτικές εξελίξεις!

Ο Δ. Πέτροβιτς, ως δημοσιογράφος συμμετείχε για πολλά χρόνια στην οργανωτική επιτροπή του Συνεδρίου και όπως δήλωσε η αναβίωση του Δημοσιογραφικού Συνεδρίου, έχει σημασία για το κόσμος της δημοσιογραφίας αλλά και για την προβολή και ανάπτυξη της Σαμοθράκης.

Ήταν πρόταση της Δώρας Αυγέρη στην ΕΣΗΕΜ-Θ

Ωστόσο να σημειωθεί πως η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης αποφάσισε να χρηματοδοτήσει την αναβίωση του δημοσιογραφικού συνεδρίου της Σαμοθράκης, μετά από σχετική πρόταση που είχε διατυπωθεί από την βουλευτή Β Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ και δημοσιογράφο Δώρα Αυγέρη, σε σχετική επιστολή και προς την Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων.

Η σκέψη για την αναβίωση του δημοσιογραφικού συνεδρίου της Σαμοθράκης, είχε τεθεί στον ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στην κυβέρνηση αλλά τότε «δεν πρόκαμε», γιατί έτρεχε για τις …τηλεοπτικές άδειες.

 Πρόκειται για απόφαση του 2020

Για την ιστορία να αναφέρουμε πως η απόφαση για την αναβίωση του δημοσιογραφικού συνεδρίου της Σαμοθράκης, είχε ληφθεί τον Μάρτιο του 2020 από την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Στη σχετική σύσκεψη στην περιφέρεια, συμμετείχαν, ο περιφερειάρχης ΑΜΘ Χρήστος Μέτιος, ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, η εκτελεστική γραμματέας Ζωή Κοσμίδου, υπηρεσιακά στελέχη της διεύθυνσης Ανάπτυξης, και εκπρόσωποι όλων των δημοσιογραφικών ενώσεων της χώρας.

Από τη πλευρά των δημοσιογραφικών ενώσεων, συμμετείχαν η πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) Έλενα Ριζεάκου, η Β΄ αντιπρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ) Αγγελική Γυπάκη, ο διευθυντής της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜΘ) Γιάννης Κοτσιφός, ο γεν. γραμματέας της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας (ΕΣΗΕΘΣτΕΕ) Γιάννης Γιαννακόπουλος (ο οποίος εκπροσώπησε επίσης και την Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Πελοποννήσου, Ηπείρου και Νήσων – ΕΣΗΕΠΗΝ) και ο έφορος της ΠΟΕΣΥ Γιάννης Σιούλας.

  • Στη σύσκεψη είχε αποφασιστεί το συνέδριο να πραγματοποιηθεί το φθινόπωρο του 2020 και να έχει ως θέμα: «Εμπιστοσύνη στη Δημοσιογραφία – Διεκδικώντας το χαμένο έδαφος».

Αναφορικά με την οργανωτική επιτροπή του συνεδρίου, αποφασίστηκε να έχει 7 μέλη με πρόεδρο τον Δημήτρη Πέτροβιτς, αντιπρόεδρο την πρόεδρο της ΠΟΕΣΥ και ένα μέλος από κάθε μία από τις 5 δημοσιογραφικές ενώσεις της χώρας.

https://www.dailythess.gr/epanenarxi-ton-septemvrio-gia-to-dimosiografiko-synedrio-tis-samothrakis/

Θρακική Αγορά

LABON Boutique

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος