ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗ

Επανεξελέγη πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ ο Χρήστος Παπαθεοδώρου

Θα συνεχίσει στη θέση του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ ο κ. Χρήστος Παπαθεοδώρου, Περιφερειακός Σύμβουλος Δράμας, που εξελέγη ξανά μετά από πρόταση του Περιφερειάρχη κ. Χρήστου Μέτιου.

Οι εκλογές πραγματοποιήθηκαν σήμερα το πρωί της Κυριακής 9 Δεκεμβρίου, δια ζώσης, με τον κ. Παπαθεοδώρου να είναι ο πρώτος πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, στην ομολογουμένως σύντομη ενδεκαετή περίοδο ύπαρξης της αιρετής Περιφέρειας, που βλέπει τη θητεία του να ανανεώνεται.

Κατά την διάρκεια της διαδικασίας εξελέγη ο Αντιπρόεδρος και ο Γραμματέας του Συμβουλίου, που είναι ο κ. Ιρφάν Χατζηγκενέ και ο κ. Ριντβάν Κουράκ καθώς και τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής, η πλήρη σύνθεση της οποίας θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες.

Δήλωση του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ, Χρήστου Παπαθεοδώρου, μετά τη συνεδρίαση της 9-1-2022.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, στη συνεδρίαση του, στις 9-1-2022, με την ψήφο των συναδέλφων, ανανέωσε τη θητεία μου στη θέση του Προέδρου για άλλα δύο χρόνια.  Αποτελεί τιμή, για μένα, αυτό το γεγονός και οφείλω να διαβεβαιώσω όλους τους πολίτες της Περιφέρειας μας, ότι θα ανταποκριθώ με απόλυτη ευθύνη στα καθήκοντα μου, όπως έκανα μέχρι σήμερα.

Θέλω να εκφράσω τις θερμές ευχαριστίες μου προς τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, κ. Χρήστο Μέτιο για την απόφαση του να με προτείνει, εκ νέου, για το αξίωμα του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τα μέλη της παράταξης μου, της Νέας Περιφερειακής Αναγέννησης, που με περιέβαλαν για δεύτερη φορά με την εμπιστοσύνη τους.

Ο «Κλεισθένης» δημιούργησε μία πρωτόγνωρη πραγματικότητα, για τα μέχρι τώρα δεδομένα, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, την οποία κληθήκαμε να διαχειριστούμε. Τα δύο χρόνια που πέρασαν, ζήσαμε κρίσιμες στιγμές στο Περιφερειακό Συμβούλιο, δυνατές αντιπαραθέσεις και έντονες συζητήσεις. Κάποιες καταστάσεις δε θα έπρεπε να έχουν συμβεί, αλλά σε καμία περίπτωση δεν καθόρισαν τη λειτουργία και την αποτελεσματικότητα του Οργάνου. Η πιο σπουδαία, θεσμικά, διαπίστωση είναι ότι η νομιμότητα τηρήθηκε, κατά γράμμα, και το κύρος του Περιφερειακού Συμβουλίου διαφυλάχθηκε, ενώ σταδιακά οι συνεδριάσεις εξομαλύνθηκαν.

Αυτά τα δύο χρόνια αποτέλεσαν και για μένα μια χρήσιμη, συμπυκνωμένη εμπειρία, η οποία αποτελεί εφόδιο για την επόμενη περίοδο. Θα συνεχίσω να εργάζομαι για τη βελτιωτική πορεία του Περιφερειακού Συμβουλίου, επιδιώκοντας τη συνεργασία όλων των συναδέλφων.

Συνεχίζουμε, με την ευχή η επόμενη περίοδος να είναι ακόμη πιο ουσιαστική και παραγωγική, προς όφελος των πολιτών της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.

Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Χρήστος Παπαθεοδώρου

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος