ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίσκεψη Χαρδαλιά σε μονάδες και φυλάκια σε Σκύρο, Άγιο Ευστράτιο, Σαμοθράκη και Λήμνο

Επισκέψεις σε έδρες Σχηματισμών, Μονάδων και Επιτηρητικών Φυλακίων των Ενόπλων Δυνάμεων σε νησιά του Κεντρικού και Βόρειου Αιγαίου πραγματοποίησε χθες, Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2022, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νίκος Χαρδαλιάς.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο κ. Χαρδαλιάς, αρχικά μετέβη στη νήσο Σκύρο. Στο Διοικητήριο της 135ης Σμηναρχίας Μάχης ενημερώθηκε από τις Διοικήσεις της 135ης Σμηναρχίας Μάχης, της 7ης Μοίρας Σταθμού Ελέγχου και Προειδοποίησης, καθώς και του Ναυτικού Σταθμού Σκύρου για την αποστολή, το έργο και τις τρέχουσες δραστηριότητές τους.

Στη συνέχεια, επισκέφθηκε την 22η Μοίρα Κατευθυνόμενων Βλημάτων, τα μαχητικά αεροσκάφη επιφυλακής (READINESS) F-16, καθώς και το Κλιμάκιο της Διακλαδικής Μονάδος Medium Altitude – Long Endurance UAV (MALE UAV), από το οποίο επιχειρούν Μη Επανδρωμένα Αεροσκάφη HERON 1.

Ακολούθως, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας βρέθηκε στον Άγιο Ευστράτιο, όπου επισκέφθηκε το ομώνυμο Επιτηρητικό Φυλάκιο του νησιού.

Επόμενος σταθμός η Σαμοθράκη, όπου ο κ. Χαρδαλιάς επισκέφθηκε την έδρα της Τακτικής Διοίκησης του 41ου Συντάγματος Πεζικού. Πραγματοποιήθηκε ενημέρωση από τους Διοικητές της Τακτικής Διοίκησης και του Ναυτικού Σταθμού Σαμοθράκης για την αποστολή και τις τρέχουσες δραστηριότητές τους, ενώ στη συνέχεια, παρακολούθησε επίδειξη από το Τμήμα Χρονικής Ετοιμότητας του Συγκροτήματος και επισκέφθηκε τον εξομοιωτή βολής τυφεκίου G3.

Στη Λήμνο, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας πραγματοποίησε κατά σειρά επισκέψεις στην έδρα της 130ης Σμηναρχίας Μάχης, το Στρατηγείο της 88ης Στρατιωτικής Διοίκησης, το 88ο Τάγμα Υγειονομικού, τον Βρεφονηπιακό Σταθμό της Φρουράς και τον Ναυτικό Σταθμό Λήμνου. Επίσης, επισκέφθηκε τα κλιμάκια μαχητικών αεροσκαφών επιφυλακής (READINESS) F-16, καθώς και του ελικοπτέρου SUPER PUMA, όπου συνομίλησε με ιπτάμενο και τεχνικό προσωπικό.

Σημειώνεται πως στο πλαίσιο των σημερινών επισκέψεών του, ο κ. Χαρδαλιάς συναντήθηκε με τους Δημάρχους Σκύρου κ. Νικόλαο Μαυρίκο, Αγίου Ευστρατίου κ. Μαρία Κακαλή, Σαμοθράκης κ. Νικόλαο Γαλατούμο και Λήμνου κ. Δημήτριο Μαρινάκη. Παράλληλα, στη Λήμνο ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λήμνου & Αγίου Ευστρατίου κ.κ. Ιερόθεο Γ΄ και τον Έπαρχο κ. Άγγελο Βλαττά.

Σε σχετική ανάρτησή του στο Facebook, ο ΥΦΕΘΑ έγραψε σχετικά: «Μόνο υπερηφάνεια για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, που βρίσκεται παντού, στην πρώτη γραμμή της υπεράσπισης της εθνικής μας κυριαρχίας, αλλά ταυτόχρονα βαθιά εκτίμηση και σεβασμός, γιατί όποτε και όπου απαιτηθεί, με υψηλό επαγγελματισμό, αίσθημα καθήκοντος και ανιδιοτέλεια στέκονται στο πλευρό της κοινωνίας».

 

Θρακική Αγορά

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος