ΔΙΑΦΟΡΑ

Επίσκεψη στο Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Κομοτηνής του Αντώνη Γραβάνη

Η βία και κακοποίηση κατά των γυναικών αποτελεί την πλέον επαίσχυντη παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Είναι φαινόμενο που συμβαίνει διαχρονικά και δυστυχώς αυξανόμενο τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας.

Η Ελλάδα προσάρμοσε στην εσωτερική νομοθεσία, τη Σύμβαση του Συμβουλίου της Ευρώπης για την πρόληψη και καταπολέμηση της κατά των γυναικών. Στόχος είναι η μηδενική ανοχή  και η παροχή ασφάλειας.

Σήμερα, ενώ η πολιτεία παρέχει δομές για την υποστήριξη των γυναικών, πολλές γυναίκες συνεχίζουν να μην καταγγέλλουν την κακοποίηση τους.

Το νομικό πλαίσιο χρειάζεται επιπλέον εκσυγχρονισμό ώστε να συμβάλλει στην πρόληψη και αποτροπή δραστικά και η κοινωνία οφείλει να ξεπεράσει ταμπού και να προστατεύει τα θύματα.

Το «σπάσιμο της σιωπής» είναι προϋπόθεση αντιμετώπισης του φαινομένου.

Με αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών, ο επικεφαλής της παράταξης κ. Γραβάνης Αντώνης συνοδευόμενος από  τη Δημοτική Σύμβουλο και μέλος της Επιτροπής Ισότητας των Φύλων του Δήμου Κομοτηνής κ. Τσιμπιρίδου Δήμητρα, επισκέφτηκαν το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Κομοτηνής, το οποίο αποτελεί μέλος του Δικτύου για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών και παρέχει δωρεάν υπηρεσίες συμβουλευτική στήριξης σε γυναίκες, θύματα βίας ή άλλων διακρίσεων.

Στην εκτενή συζήτηση με το επιστημονικό προσωπικό της δομής, ενημερώθηκαν για τις υπηρεσίες συμβουλευτικής, οι οποίες μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν την ενημέρωση και εξειδικευμένη πληροφόρηση, την παροχή κοινωνικής, ψυχολογικής και νομικής στήριξης, καθώς και την παραπομπή σε ξενώνες φιλοξενίας, όταν αυτό κρίνεται απαραίτητο.

Συγχαίρουμε το εξειδικευμένο προσωπικό του Κέντρου, το έργο του οποίου είναι αξιέπαινο.

Η ισότητα των φύλων «χτίζεται» από εμάς τους ίδιους, και η διαφύλαξη και ενδυνάμωση της, είναι χρέος όλων μας.

Θρακική Αγορά

LABON Boutique

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος