ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Ροδόπης, Νικόλαου Τσαλικίδη στο Κέντρο Υγείας Σαπών

Επίσκεψη στο Κέντρο Υγείας Σαπών πραγματοποίησε την περασμένη εβδομάδα ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης, με αφορμή την επικρατούσα κατάσταση λόγω της πανδημίας και με απώτερο σκοπό να συζητήσει θέματα που απασχολούν και εμποδίζουν στη σωστή λειτουργία της δομής Υγείας στην περιοχή των Σαπών.

Το παρόν Κέντρο Υγείας είναι ένα από τα σημαντικότερα που εδρεύει στην Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης, παρέχοντας πολύτιμο έργο περίθαλψης και βασικές ιατρικές υπηρεσίες στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας γιατους πολίτες της ευρύτερης περιοχής, ιδιαίτερα κατά την περίοδο του κορονοϊού.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης, κ. Τσαλικίδης στήριξεκαι ενίσχυσε επιπλέον το έργο του Κέντρου Υγείας Σαπών, προσφέροντας απαραίτητο υγειονομικό υλικό και εξοπλισμό για τη διασφάλιση της προστασίας της υγείας τόσο των ασθενών όσο και των εργαζόμενων. Αξίζει να αναφερθεί ότι έχει ήδη διατεθεί και εγκατασταθεί από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης προκατασκευασμένος οικίσκος τύπου ISOBOX, ο οποίος θα λειτουργεί ως χώρος πρώτης διαλογής ασθενών, αλλά και ως χώρος δειγματοληψιών για τον Covid-19.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, συζητήθηκαν και καταγράφηκαν ζητήματα που επηρεάζουν στην ομαλή λειτουργικότητα της δομής του Κέντρου Υγείας Σαπών. Πιο συγκεκριμένα, αφορούν την ελλιπή στελέχωση του με απαραίτητο ιατρικό προσωπικό, όπως Μικροβιολόγος, Ακτινολόγος και Γενικοί Ιατροί. Αιτήθηκαν την αναγκαιότητα καθαριστριών ως επιπλέον απαραίτητο βοηθητικό προσωπικό σε μια υγειονομική μονάδα, και την παράταση συμβάσεων των νοσηλευτών, καθώς είναι χρήσιμοι, δεδομένης της πανδημίας.

 

« Είναι επιτακτική ανάγκη να εισακουστούν τα αιτήματα και να δοθούν λύσεις στις  δυσκολίες που αναδύονται με την πάροδο του χρόνου και οι οποίες παρεμποδίζουν το έργο του προσωπικού στο Κέντρο Υγείας Σαπών, αποτελώντας μια εκ των δυο, βασικές μονάδες στην ΠΕ Ροδόπης», τόνισε μεταξύ άλλων ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης.

Τέλος, τα παραπάνω αιτήματα που παρατέθηκαν από τους υπεύθυνους του Κέντρου Υγείας Σαπών, ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης, κ. Τσαλικίδης δεσμεύτηκε ότι θα μεταφερθούν στο αρμόδιο Υπουργείο προς όφελος και ενίσχυση της υγειονομικής δομής για την πλήρη λειτουργία της.

Θρακική Αγορά

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος